Почетна » Данас долази нови СНС повереник у Гроцкој

Данас долази нови СНС повереник у Гроцкој

Најављује се и Ана Брнабић

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Данас за 16. часова најављен је долазак СНС повереника за град Београд, Ане Брнабић и новог повереника за Гроцку Андрије Чупковића.

Нови СНС повереник за Гроцку долази након правог малог рата који се водио претходних дана у редовима напредњака у Гроцкој.

ВИШЕ О СУКОБУ НАПРЕДЊАКА У ГРОЦКОЈ-ОВДЕ

Ко је Андрија Чупковић?

Према писању појединих медија, Андрија Чупковић води повереништво напредњака и у Младеновцу. Директор је и ЈКП „Паркинг сервис“, а како се наводи, чињеница је да предузеће које води дугује буџету Београда 215 милиона динара.

Обавеза јавних комуналних предузећа у Београду је да уплаћују 85 одсто добити у буџет Града, али ЈКП Паркинг сервис то није испунио 2018. и 2019. године, а такође постоје дуговања из претходних година, те се тако долази до цифре од 215 милиона динара, наводе поједини медији.

Подсетимо се, након што је бивши председник ГО Гроцка и ОО СНС-а, Драгољуб Симоновић поднео оставку у марту 2019. године, због оптужби да је налогодавац за паљење куће нашем колеги Милану Јовановићу, на место повереника ове странке долази Милосав Миличковић. Међутим, Миличковић не успева да очисти странку од кадрова бившег председника, који су заслужни и за садашње стање у грочанском табору напредњака. Крајем прошле године, за повереника се поставља Александар Јокић који води више одбора у Србији. Јокић је имао и помоћника у виду народног посланика Адама Шукала. Међутим, исти људу као и за време Симоновића успели су да сруше и овај двојац.

Оно што је важило за претходне СНС поверенике у Гроцкој, важиће и за Чупковића.

Суштина је, да је пред Чупковићем огроман терет. Не смењивањем оних који су годинама уназадили општину Гроцку, неће се ништа постићи. Срж проблема је и даље имплементиран у онима који су тапшали бившем председнику ГО Гроцка, Драгољубу Симоновићу, који је тражио подршку у медијској хајци новинара на његову маленкост. Подршка, као подршка и није страшна да су се исти одрекли Симоновића и јавно извинили новинару Милану Јовановићу због тога што су били „изманипулисани“. То нису урадили, јер и када су тапшали знали су да је Симоновић кривац. Знали су да морају да тапшу како не би изгубили привилегован посао. Исто тако ће тапшати када падне и било који њихов страначки колега. Образ код већине грочанских напредњака је одавно прекривен муљом, те се стид и не види. Преживеле  су „грочанске хијене“ Симоновића, Миличка и Јокића, преживеће и Чупковића ма колики и он „бик са роговима“ био.

Како ствари данас стоје, Српска напредна странка неће успети да формира одбор у Гроцкој, и докле год буде постојала, у овој локалној самоуправи биће повереништво. Очекује се да нови повереник само помири завађене стране, док до адекватних промена неће доћи. Због тога, рејтинг локалних напредњака је у паду, што су показали и недавно одржани избори.

 

За Жиг инго:
Жељко Маторчевић

Насловна фотографија: Илустрација- карикатура

Можда ти се свиди

Оставите коментар