Почетна » Грочанска игра престола на вождовачки начин са спомињањем Сребренице

Грочанска игра престола на вождовачки начин са спомињањем Сребренице

Ко ће доћи од напредњака на место председника?

од Жељко Маторчевић
0 коментар

У једном познатом Вождовачком ресторану, који је у власништву породице садашњег одборника, Дејана Влашковића, одржан је „скуп привредника ГО Гроцка.

На скупу је говорила и актуелна председница Скупштине Србије и ГрО СНС Београд, Ана Брнабић. Према речима наших извора, Ана Брнабић је, између осталога споменула и „историјску борбу председника Србије, због резолуције о Сребреници“, те је зато важно сада дати глас напредњацима на локалу.

Већ по стотину пута изговорено у излагању Ане Брнабић, није нешто на шта би требало бацити акценат, већ би то требало бити насловна фотографија овог чланка, а која указује доста тога.

Наиме, политички познаваоци напредњака у Гроцкој кажу да је овом фотографијом представљено ко ће владати у наредном периоду, у овој локалној самоуправи. Према њима, гледано с лева на десно, поред Ане Брнабић је „главни човек за Гроцку, директор ЈКП „Паркинг Сервиса“, Андрија Чупковић. До Чупковића је први на изборној листи СНС-а Гроцка, Др Саша Чапрић. До Чапрића је Дејан Влашковић, а до Влашковића Никола Крајновић.

Дакле, према речима политичких познаваоца, ова фотографија је суштина владавине данашњих напредњака.

За Др Сашу Чапрића се спекулише да он уопште неће бити ни одборник. Не треба заборавити да је недавно прихватио место директора ДЗ „Стари Град“, те ако би постао председник Гроцке, те функције би се морао одрећи, што је мало вероватно. Чаприћу би више одговарало да буде председник Скупштине ГО Гроцка, јер би тада могао да обавља и своју докторску мисију. Међутим, према речима наших извора, место председника Скупштине припашће социјалистима, те Чапрић не може на ту позицију.

Иако, према речима наших извора, Дејан Влашковић бивши заменик, наводно нема претензију да буде председник Гроцке, ништа није искључено.

  • Ако врх странке (читај Чупковић) тако одлучи, Влашковић ће постати председник, наводи наш извор.

Највише шанси да постане председник Гроцке, према мишљењу политичких познаваоца, има одскорашњи становник ГО Гроцка, Никола Крајновић. Крајновић је пре пар месеци променио пребивалиште, те је од тада становник Калуђерице. Све је то, како наводе наши извори, план његовог директора из Паркинг сервиса, Андрије Чупковића.

Никола Крајновић је једна од десних рука Андрије Чупковића у Паркинг сервису. Крајновићем постављењем за председника Гроцка, Чупковић практично би био стопостотни владар из сенке у овој локалној самоуправи.

На овом „дружењу“ напредњака, од присутних био је и Александар Рајковић. Садашњи већник и још један од раније спомињаних претендената на грочански престо. Данас је у Гроцкој опште познато да „ако нешто неко може нешто да вам заврши“, то је Рајковић.

Наши извори из СНС-а кажу да у овој странци има више кланова. Наводе и да су Рајковић и Влашковић у истом клану, односно да су у добрим односима. Такође се наводи и да је Рајковић добро котиран код Вучића, али бате Андреја. Због тога је виђен за председника Гроцке.

У супротном табору напредњака, такозвано лештанско – винчанском клану као кандидат за председника спомиње се Зоран Анђелковић. Према речима наших извора из СНС-а, Анђелковића „гура“ Мирољуб Јевтић и Сања Савић (секретарка СНС-а Гроцка).

На крају ко ће бити на месту председника Гроцке, одлучиће онај који и данас одлучује о свему, а то је Андрија Чупковић. Идеално решење за Гроцку, према рецептури напредњака, биће сковано у Паркинг сервису.

Наши извори наводе да је расположење код напредњака променљиво. Од тоталног губљења наде до уздизања у небеса. Све то у зависности, како који клан издејствује по коју победу.

Насловна фотографија указује да је клан око раније отписаног Дејана Влашковића успео да издејствује једну од битака које могу некога од ове тројице довести до стола власти у наредне четири године.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар