Почетна Друштво Девојчица Нина успела: Скупила новац за очев преглед, ускоро путују у Москву

Девојчица Нина успела: Скупила новац за очев преглед, ускоро путују у Москву

од Други Пишу
0 коментар

Породица девојчице Нине Нинковић (11) која је продавала крофне да би скупила новце за лечење свог оца објавила је да је скупљен новац за преглед и да ускоро планирају лет за Москву.

Додају и да ће се тек након обављених здравствених прегледа у Москви утврдити колико је тачно новца потребно за његово комплетно лечење.

Нина свакодневно продаје крофне по симболичној цени од 100 динара на Адицама од 17 до 19 часова, како би скупила паре за скупо лечење свог оца у главном граду Русије, преноси Данас.

Ова дирљива прича ујединила је Новосађанке и Новосађане, али и људе широм регије који су пожелели да им помогну.

Помоћи се може и уплатом на динарски рачун 160-600000173151063 или девизни РС35160600000173153003 – Зоран Нинковић, Ветерник, улица Атар 29е.

Синоћ је Нина продавала крофне на Тргу слободе, а већ од 19 часова када је догађај почео била је велика гужва.

Ускоро је око читавог трга направљен ред хуманих људи који су желели да помогну Нини на овај начин. Кад су нестале крофне, стигле су палачинке и гомбоце, а точила се и лимунада.

 

Догађај је дан раније најавио „Крени-промени“ чији активисти су на Тргу помагали у продаји ових посластица.

„Нисам мислила да ће бити овако велики одзив, али јако сам срећна и надам се да ћемо успети да скупимо сав новац за помоћ тати“, рекла је Нина.

Подсетимо, Зоран Нинковић је 2016. године изгубио вид услед аблације ретине. У марту 2022. поново се јавља аблација и дијагностикована је симпатичка офталмија и панувеитис и Зоран је животно угрожен.

Новац је потребан за даљу дијагностику, прегледе, анализе, набавку лекова, лечење у земљи и иностранству, као и за путне трошкове и смештај.

INSTAGRAM/KRENI.PROMENI.NS/PRINTSCREEN

Данас/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар