Почетна » Основана фондација „Ћале, ово је за тебе“

Основана фондација „Ћале, ово је за тебе“

од admin
0 коментар

 

Ђурић је у саопштењу рекао да ће фондација, основана у част његовог оца Љубише Ђурића, чувати и неговати његов лик и дело помагањем надареној деци, али да ће се бавити и свим другим облицима хуманитарног рада.

– С обзиром да држава нема слуха за уметност, сматрам да је то племенита мисија помоћи младим људима да остваре своје снове – рекао је Петар Ђурић у саопштењу и позвао све добронамерне људе да се придруже и помогну.

Он је најавио да ће Фондација „Ћале, ово је за тебе!“ пружати и правну помоћ људима који су оштећени поступањем и непоступањем институција државе Србије, као и актуелног режима, и „свим обесправљенима који су прошли и пролазе голготу сличну његовој“.

– Ја сам решио да се беспоштедно борим за сваког и заједно са сваким за нашу слободу. Позвао бих све наше људе, а поготово младе, да дигну глас и да се боримо заједно, јер Србијо, ово је за тебе – поручио је Петар Ђурић у саопштењу.

Сликар и уметник Љубиша Ђурић био је члан УЛУС, СУЛУЈ и удружења француских уметника „Ла маисон дес артистес“, а преминуо је од последица коронавируса. Петар Ђурић тужио је Земунску болницу због несавесног лечења његовог оца.

Петар Ђурић постао је познат после јавног иступа на протестима у Београду, који су покренути у јулу због начина на који власт управља кризом током епидемије коронавируса, и када су га представници власти због тога означили као криминогену особу.

Бета/Директно.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар