Почетна » Помера се мала матура, продужетак школске године и за матуранте

Помера се мала матура, продужетак школске године и за матуранте

од admin
0 коментар

 

Како нам је речено, раније утврђени датуми пробне мале матуре се неће мењати, па ће је осмаци полагати 25. и 26. марта.

Што се тиче датума полагања пријемних испита за упис у специјализоване средње школе, они се такође неће мењати.

Пријављивање за полагање пријемних испита биће од 4. до 8. априла, и то: од понедељка 4. априла до четвртка 7. априла електронским путем преко портала Моја средња школа; у четвртак 7. априла и петак 8. априла непосредно у средњим школама које организују и спроводе пријемне испите или које уписују ученике у одељења за ученике са посебним способностима.

Пријемни испити за упис ученика у средње школе за школску 2022/2023. годину биће организовани у периоду од 13. до 22. маја за упис у билингавла одељења, балетске, музичке школе, одељења за ученике са посебним способностима за математику, физику, рачунарство и информатику, сценску и аудио-визуелну уметност, географију и историју, биологију и хемију, филолошке науке, уметничке школе ликовне области и образовне профиле у области уметности.

Пријем спортске документације за кандидате за упис у одељења за ученике са посебним способностима за спорт одржаће се у суботу, 21. маја и понедељак, 23. маја, предвиђено је школским календаром.

Подсетимо, због тродневног продужетка јесењег распуста у првом полугодишту, као и због најновије одлуке да за школе осим 14, 15. и 16. фебруара буду нерадни и 17. и 18. фебруар, школска година је продужена за три дана и уместо до 21. јуна трајаће до 24. јуна.

У Министарству просвете за Данас наводе да се продужење школске године за три дана односи на матуранте, који са наставом завршавају раније од осталих ученика.

Тако се за ученике осмог разреда друго полугодиште завршава 10. јуна, за ученике ИВ разреда гимназије 27. маја, а за ђаке ИИИ разреда трогодишњег и ИВ разреда четворогодишњих средњих стручних школа 3. јуна.

У календар образовно-васпитног рада средњих школа биће унети и датуми пробе државне матуре, која ће бити од 5. до 7. априла.

В. Андрић  Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар