Почетна » Ауто Чачак купио Београдску индустрију пива

Ауто Чачак купио Београдску индустрију пива

од admin
0 коментар

 

Агенција за лиценцирање стечајних управника проценила је имовину БИП на 4,18 милијарди динара, а како је понуда Ауто Чачка већа од половине процењене вредности, она је прихваћена, а купац је дужан да новац исплати у року од 30 дана.

Највреднија имовина БИП је грађевински објекат у Београду у Булевару војводе Путника 5, у близини петље „Мостар“, а некада чувени произвођач пива поседује и објекат на Зрењанинском путу у Београду, затим земљиште или објекте у Великом Пољу у Обреновцу, Чачку, Крагујевцу, Косовској Митровици, Алибунару и Будви.

На продају су понуђени и жигови и робне марке, међународни жигови, залихе као и непокретности и права која су под споровима.

Председник Скупштине поверилаца у БИП Миле Богдановић честитао је Ауто Чачку на куповини и на постигнутој цени, за коју тврди да је нижа од укупних обавеза БИП према повериоцима.

„Са овим, ценим да ће бити намирени повериоци, пре свих Пореска управа, Комерцијална банка, запослени, а сигуран сам да ће и део акционара добити део акција, колико је то могуће“, рекао је Богдановић и оценио да је стечај добро вођен и да БИП није изгубио на вредности, већ да је она одржана.

„Надам се да ће БИП и даље радити негде, можда и у Београду, јер је то изузетно добра лиценца и бренд, и да ће показати да ће моћи да прође на тржишту“, рекао је Богдановић.

Члан Управног одбора Удружења малих акционара Гојко Лопар, са друге стране, истакао је да је исход данашње продаје разочаравајући.

Лопар тврди да представља 483 мала акционара који су водили различите спорове у вези одлуке да се БИП уопште уведе у стечај.

„Упознати смо и са проблемом реституције, узет је плац за железничку станицу Прокоп, отуђена је имовина попут хотела у Будви, одмаралишта на Златибору, тако да смо незадовољни овим али нећемо стати, идемо даље“, најавио је Лопар.

Одговарајући на питање хоће ли од понуде вредне 2,090 милијарди динара остати новца и за мале акционаре, оценио је да ће, кад се сви подмире, за њих остати само мрвице.

ФоНет/Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар