Почетна » НАЈВЕЋИ УСПЕХ У ИСТОРИЈИ СРБИЈЕ Сара Стојановић освојила ленту треће пратиље „Miss Tourism World 2015/16“

НАЈВЕЋИ УСПЕХ У ИСТОРИЈИ СРБИЈЕ Сара Стојановић освојила ленту треће пратиље „Miss Tourism World 2015/16“

од admin
0 коментар

На  светском такмичењу „Miss Tourism World 2015/16“, учествовало је преко 60 девојака из целог света.

Припреме за ово такмичење су трајале од 28.12.2015 до 16.01.2016. Светска организација „Miss Tourism World „ове године слави 70 година постојања. Представница „Miss Tourism World 2015/16“на овом светском такмичењу је била Сара Стојановић 21 год. из Београда, студент треће године на филозофском факултету, која је освојила ленту треће пратиље.

Резултати:

Miss Tourism World 2015/16…Miss Tourism Thailand
1st Runner Up: Miss Tourism Ecuador
2nd Runner Up: Miss Tourism Venezuela
3rd Runner Up: Miss Tourism Serbia-Sara Stojanović
4th Runner Up: Miss Tourism Great Britain

Сара Стојановић: Радујем се што сам представљала своју земљу

У изјави за медије, Сара Јовановић која је представљала Србију на овом престижном такмичењу изјавила је да је срећна што јој је припала част да представља земљу која се налази у централном делу Балкана.

-Радујем се што сам представљала своју земљу, као амбасадор Туризма Србије на светском избору „Miss Tourism World“, који је одржан 16.јануара 2016 год у Малезији. Имам 21 годину и студент сам треће године на филозофском факултету –смер Педагогија. У слободно време се бавим моделингом,читам књге и слушам музику.

Веома сам срећна што ми је припала част да на највећој светској смотри лепоте представим Србију, земљу која се налази у централном делу Балкана у југоисточној европи. Земљу у којој се сусрећу цивилизације ,културе,вере,климе и рељефи.
Моја Србија је земља отвореног срца и јединствене лепоте,природног богатства и блага. Богате историје са аутентичним културним наслеђем,са богатом културном баштином под заштитом УНЕСЦО листе,коју наслеђујемо и препуштамо новим генерацијама.

Србија има најродољубиви народ на планети,који су дали допринос светској науци,уметности и култури. Народ који зрачи лепотом, гостопримством, љубазношћ,гајећи своју културу и обичаје,п оштујући културу и обичаје других народа-других земаља. Моја земља је земља спорта. Новак Ђоковић долази из Србије,ту су кошаркаши, ватерполисти и други успешни спортисти моје земље. Трудила сам се да за 20 дана припрема у Малезији представим нашу земљу у најбољем светлу.
То сам и потврдила јер сам изабрана у „ТОП 5“ девојака- освојила сам ленту треће пратиље на избору „Miss Tourism World“ који је одржан у Малезији 16.01. 2016.

Припреме су почеле од 28 децембра и трајале до 16 јануара. Сваки дан нам је био испланиран и организован од јутра до мрака. Обилазиле смо знаменита места Малезије, разгледали град, упознавале људе. Свакодневне активности су подразумевале припрему за само финале где је свака од нас имала 5 наступа. Прес конференцију смо имали сваке недеље где смо се представљале пред публиком у шопинг молу. Три дана пред финале смо имали разговор са жиријем , ту сам причала о себи својој земљу.

Поносна сам јер је мени припала част да представљам Србију. Дала сам све од себе да то на најбољи могући начин урадим. Објашњавала сам им где се налази наша мала земља великог срца. Отварала сам карте, причала о спортистима, о нашим богатствима и позвала их да посете нашу земљу и осете љубав и топлину коју наши људи пружају.

У току припрема нисам одустајала ни у једном тренутку, јер љубав коју осећам према својој земљи је огромна и желела сам да све људе тамо и девојке као и целу организацију упознам са културом и обичајима своје земље. У томе сам успела. Трећа пратиља од толико велике конкуренције је велики успех.

Посебно би се захвалила националном директору „Miss Tourism World –Сербиа“ господину Драгану Ћоси као и Добрици Јанковићу маркетинг менаџеру који су највише заслужни да Србија има своју представницу на највећој светској смотри лепоте.

Захвалила би се и свим пријатељима који су ми помогли да се што боље спремим за ово велико светско такмичење…
Посебна ми је част што баш ја имам ту част да носим обилежја Србије на избору „Miss Tourism World“ да представљам своју земљу као амбасадор лепоте у Туризму, изјавила је Сара Стојановић.

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар