Почетна » Преко огласа се продаје лек против дијабетеса, који се злоупотребљава за мршављење

Преко огласа се продаје лек против дијабетеса, који се злоупотребљава за мршављење

Оглас је обрисан данас нешто пре 18 сати

од Други Пишу
0 коментар

Лек Оземпик (ињекције), који се користи у лечењу дијабетеса, али се масовно употребљава за мршављење, слободно се продавао преко популарне странице за огласе!

Известан Владимир, који захтева да га клијенти контактирају искључиво преко WхатсАпп-а и америчког броја телефона, поставио је пре 4 дана оглас у коме Оземпик од једног милиграма продаје као „популарни“ лек за мршављење по цени од 200 евра!

Оглас је, ипак, обрисан данас нешто пре 18 сати.

Поводом непрописне употребе овог лека Републички фонд за здравствено осигурање је спровео контролу издавања у 73 здравствене установе и до пре неколико дана утврдио неправилности у 46 установа, изјавила је 14. марта директорка РФЗО професорка др Сања Радојевић Шкодрић.

Она је најавила да ће против установа у којима су утврђене неправилности РФЗО покренути поступак накнаде штете.

Контрола је обављена за период од 1. јуна до 30. септембра 2022. године, а у поступцима који су већ завршени утврђене су неправилности као што су та да је лек прописиван у већој количини од потребне за 30 дана, као и да је прописиван мимо услова под којим се овај лек издаје о трошку РФЗО.

Оземпик је иновативни лек који је о трошку обавезног здравственог осигурања обезбеђен дијабетичарима, а који здраве особе злоупотребљавају користећи га за мршављење.

 

(Телеграф.рс)

Можда ти се свиди

Оставите коментар