Почетна » Кубанске вакцине ускоро у Србији

Кубанске вакцине ускоро у Србији

од admin
0 коментар

У Србији ће бити омогућено коришћење кубанских вакцина и лекова. Најављује се и производња кубанске вакцина, највероватније у Институту за имунологију И вирусологију „Торлак“.

Ово је договорио министар здравља, др Златибор Лонча на састанку са највишим државним руководством Кубе, коју је предводио председник Раул Кастро. Министар здравља у званичној је посети Куби као члан делегације председника Србије Томислава Николића

Том приликом договорено је да се на основу међудржавних споразума између Кубе и Србије омогући коришћење одређених кубанских лекова и вакцина у Србији, поштујући наше важеће прописе у овој области, а за које већ постоји интересовање наших грађана.

Реч је о кубанским вакцинама, као и лековима који се користе у лечењу рана задобијених због дијабетеса.

Договорена је, такође, и заједничка производња појединих вакцина и лекова у Србији. Ова врста споразума подразумева директну сарадњу здравствених система две земље, без посредника.

Министар Лончар је последњег дана боравка на Куби обишао сектор за производњу вакцина и лекова и разговарао са руководиоцима овог сектора о будућим аспектима договорене сарадње.

С. Т.   Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар