Почетна » Не давимо Београд: Панчевачки мост у катастрофалном стању

Не давимо Београд: Панчевачки мост у катастрофалном стању

од Други Пишу
0 коментар

Панчевачки мост се налази у катастрофалном стању. Недавно се на њему десила трагична несрећа у којој је двоје људи изгубило живот, а стање тротоара је такво да је живот људи који га прелазе пешке или бициклом, заиста угрожен.

Слике са Панчевачког моста изгледају стравично, и питање је када ће неко пропасти кроз пешачке стазе са висине од 20 метара! Ове стазе су скроз у рупама, дно се провиди и држе се буквално на арматури и питање је времена када ће кроз њих неко да пропадне, што се види и на фотографијама.


“Годинама смо упозоравали да је мост небезбедан, да су ограде неодговарајуће, да је сигнализација лоша, а тротоари катастрофални. Подносили смо захтеве и писали надлежнима да реше ово питање, али није помогло.” – изјавио је Зоран Буквић, координатор групе за саобраћај покрета Не давимо Београд и поставио питање: “ Шта још треба да се деси да неко схвати озбиљно стање Панчевачког моста?!”


Републички инспектор за путеве донео је решење да се без одлагања уради реконструкција пешачких стаза и ограда на мосту због њиховог лошег стања. Одговор Путева Србије звучи невероватно, да не могу да приступе санацији моста због тога што би то изазвало гужве и револт грађана.


Управо је неадекватна ограда на мосту довела до стравичног исхода саобраћајне несреће која се недавно догодила и у којој је двоје људи изгубило живот.


Панчевачки мост део је и међународне бициклиштичке руте којом свакодневно пролазе десетине бициклиста и циклотуриста који могу страдати уколико носеће плоче пропадну.

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар