Почетна » „Неподобна деца“ које је СНС моћник избацио враћају се у вртић после годину дана, мајка каже: Хтели су да покажу моћ, али више нису имали изговоре

„Неподобна деца“ које је СНС моћник избацио враћају се у вртић после годину дана, мајка каже: Хтели су да покажу моћ, али више нису имали изговоре

од Други Пишу
0 коментар

Афера „Пећинци“ коначно је добила свој епилог. „Неподобна деца“ из овог места, чији су родитељи тврдили да су она избачена из вртића вољом локалног повереника Српске напредне странке, враћају се у вртиће у септембру.

Јелена Михајловић, мајка детета које је остало без вртића напомиње да није реч ни о каквој победи, већ да је пораз система то што се ово уопште и догодило.

„Требало је да их врате током школске годие. Сва деца у Пећинцима добиће вртић, нема више листе чекања“, каже Михајловић.

Подсетила је да су се годину дана борили, како каже, са ветрењачама.

„Сада су деца враћена у вртић, али нико није одговарао за то. Повереница за родну равноправност је наложила да се врате деца, заштитиник грађана, просветне инспекторка из Сремске Митровице, покрајинска просветна инспекторка и Министарство просвете је наредило – све то нису поштовали“, каже саговорница нашег портала.

Све је почело кад су их пре годину дана позвали и рекли им да су деца стављена на листу чекања.

„Без објашањења. Јавила нам се нека женска особа која је нама непозната. Од тада креће наша броба. Па једном када дете упишете у вртић, оно ту иде до краја, до уписа у школу“, наводи Михајловић.

На питање шта мисли да је сада довело до оваквог исхода, каже да је очигледно да више нису имали изговоре, јер су решења у корис родитеља стизала са свих страна.

„За децу је било места у вртићу. Само су хтели да нам покажу моћ. Ту су моћ испољили над децом“, закључује Михајловић.

Протест пољопривредника био „кобан“

Мајке деце из Пећинаца Јелена Мажић и Јелена Михајловић обратиле су се јавности прошлог августа зато што су њихова деца, како су рекле, незаконито избачена из вртића, јер су „обележена од стране локалног моћника Милорада Пантића Лукија“, иначе повереника СНС-а за Пећинце.

Родитељи су тада рекли да су деца остала без места у вртићу јер су чланови њихових породица симпатизери или чланови ДС који су учествовали у протестима пољопривредника.

Foto Printskrin N1

Андрија Лазаревић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар