Почетна » Нова хаварија у Колубари: Драма већа него што се мислило

Нова хаварија у Колубари: Драма већа него што се мислило

од Други Пишу
0 коментар

Према сазнањима портала Нова.рс, багер „Глодар 1“ у колубарском копу Тамнава-Западно поље и даље не ради. Још увек није извучен из рупе у коју је упао након што је велика количина кише однела песак испод багера. Прве процене су да је оштећена кугла транспорта.

Како сазнајемо, када багер буде извучен, требало би да иде на ремонт.

„Извлачење ће бити проблем јер су пукле кугле транспорта где се каче гусенице о оквир багера. Тражи се решење како да се извуче из рупе“, објашњава извор Нова.рс.

Подсећамо, обилна киша потопила је део колубарског копа Тамнава – Западно поље. Вода је однела песак испод багера „Глодар 1“, а снага бујице била је толика да је багер упао у рупу, а том приликом оштећен.

Према сазнањима Нова.рс багер не може да се помери и на њему је највероватније оштећена кугла транспорта, што значи да неће моћи да копа угаљ докле год квар не буде саниран.

Портал Нова.рс овим поводом упутио је питања Електропривреди Србије и Министарству рударства и енергетике још јуче, али одговоре до данас нисмо добили.

Следе последице

Оно што се поставља као питање јесте како ће све ово утицати на ископавање угља које је већ проблематично.

Угља нема довољно а оно што се ископа није адекватног квалитета. То је и један од главних разлога због којих се троше милиони евра за увоз струје.

Дуња Марић   Нова

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар