Почетна » „Деца у Пећинцима остала без места у вртићу по налогу локалног моћника из СНС“

„Деца у Пећинцима остала без места у вртићу по налогу локалног моћника из СНС“

од Други Пишу
0 коментар

Испред вртића у Пећинцима данас су се окупили родитељи чија су деца исписана из локалне предшколске установе. Они кажу да су деца остала без места у вртићу јер су чланови њихових породица симпатизери или чланови ДС који су учествовали у протестима пољопривредника. Родитељи за новонасталу ситуацију оптужују повереника Српске напредне странке за Пећинце Милорада Пантића Лукија, који је, како тврде сведоци који су желели да остану анонимни, директорки предшколске установе у том месту и доставио списак деце која би требало да буду исписана.

Јелена Михајловић, мајка детета које је боравило у вртићу у Пећинцима претходне четири године, каже да нема дилеме да је Пантић тај који одлучује о судбини њихове деце.

Наиме, две мајке су након протеста пољопровредника добиле информацију да њихова деца која су годинама ишла у вртић неће бити део колектива.

„Моје дете борави у овом колективу четири године, редовно измирујемо потраживања. Само нам је јављено да је стављено на листу чекања јер не радимо. Ми се бавимо пољопривредом, тешко и поштено зарађујемо наш динар. Наше дете нема ко да чува јер немам код кога да га оставим“, прича Михајловић.

Она додаје да су деца пуно пољопривредника стављена на листу чекања у вртићу. „Зато што је мој муж учествовао у протесту пољопривредника и јер је активан члан ДС-а. На нас се врши константан притисак у општини. Сада су ударили на децу, а на децу се не удара, то је нешто најниже. Ово је највећа срамота једне општине, једног човека који је ово дозволио“, нагласила је Михајловић.

Каже да су након што им је речено да су деца остала без места у вртићу звали директорку, обраћали се инспекцијама, а да је једини ко им је изашао у сусрет инспекторка из Сремске Митрорвице Снежана Коњевић.

Родитељи су, додала је, писали свима мејлове – од председника државе до председника општине, а да директорку предшколске установе нису могли да добију јер се „склонила на одмор“.

„Нико нам није дао објашњене, телефоном смо обавештени да је дете на листи чекања, што је невероватно“, рекла је она.

„Ми радимо поштено и имамо уставно право да будемо на пољопривредном протесту и чланови ДС“, навела је Михајловић.

Мајка двоје деце Јелена Мажић каже да је код ње различита ситуација у односу на Јелену Михајловић и да су и она и муж запослени. Једно дете Мажића у вртић иде већ четири године, а друго две. Сада су им само јавили да су на листи чекања, а родитељи су очекивали да ће само да им потврде да су деца и даље у вртићу.

Каже да је због овог проблема писала и председнику Србије, да је „свима могућим“ послала мејлове и на Инстаграм профиле, те да је и на инстаграм профилу председника поставила питање да ли је то наша будућност да локални моћник одлучује и да ли ће деца ићи у вртић.

Она негира да је тачан аргумент да нема места у вртићу, да у Пећинцима и околини има више објеката са довољним бројем места.

„Када сма питала да ми наведу аргумент зашто су деца остала без места у вртићу, а пријављени смо и супруг и ја, радимо, стигао је одговор да је такву одлуку донела комисија“, навела је Мажић.

Каже и да су данас дошли да питају директорку зашто су деца на листи чекања и то при самом дну листе, али да су наишли на закључана врата и у правној служби и код директорке.

Мајке из Пећинаца после свега најављују за сутра да ће довести децу у вртић и ако буду затворена врата за њих.

„Нисмо добили ниједан папир. Како могу да нам ставе листу чекања без папира, сутра деца иду вртић“, поручују мајке.

Н1 Београд, Стефан Миљуш  Нова/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар