Почетна » Пољопривредници блокирали пут Зрењанин – Нови Сад

Пољопривредници блокирали пут Зрењанин – Нови Сад

од Други Пишу
0 коментар

Незадовољни пољопривредници из Арадца, Кумана, Елемира и Тараша блокирали су данас механизацијом магистрални пут Зрењанин–Нови Сад, најпре од 13 до 14, а затим и од 15 до 16 часова.

Путнички саобраћај одвија се старим путем између Жабаљског моста, кроз Арадац до Зрењанина, док је теретни саобраћај и пролазак аутобуса обустављен, јавља Н1.

Пољопривредник из тог села Дејан Ракић казао је да они неће одустати од својих захтева и да није тачно да Влада не може да се „меша“ у одређивање цена пшеница, јер су се, како је рекао, „мешали“ и прошле године када је цена била 40 динара по килограму и када су забранили извоз.

 

У Зренајнину су данас протестну вожњу зренајнинском „магистралом“ организовали чланови Савеза удружења пољопривредника Баната, а један од пољопривредника, Славко Вуков, рекао је да ће уколико не буде помака морати да наставе протест.

Пољопривредник Светислав Сележан упозорио је да су пољопривредници у незавидном положају, због чега и јесу на улицама, а да власт која може да реши све ако хоће, одбија да то учини.

Незванично, пут Зрењанин-Нови Сад биће блокиран и од 18 до 19 часова.

Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Н1/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар