Почетна » Поред „Галета Мушкатировића“ градиће се подземна гаража и спортски терени

Поред „Галета Мушкатировића“ градиће се подземна гаража и спортски терени

од Други Пишу
0 коментар

Град Београд планира изградњу подземне гараже са два нивоа и 491 паркинг местом на парцели где се тренутно налази окретница градског превоза „Дорћол“, али и паркинзи и приступ базенима „Милан Гале Мушкатировић“ и сада већ бившем тениском центру „Новак“.

Како се види из данас објављеног урбанистичког пројекта, градиће се на простору између улице Тадеуша Кошћушка и Дунавске улице, а на траси будућег Линијског парка.

Укупна површина обухваћена пројектом је 16.174 квадрата, а подразумева и реконструкцију окретнице ГСП-а „Дорћол“, као и изградњу зелених и пешачких површина на крову гараже.

На крову гараже предвиђени су и отворени терени за одбојку и кошарку са пратећим трибинама, пише Нова економија.

Двоетажна „велика гаража“ ће имати површину од 1.500 квадратних метара, а приступаће јој се из новопројектоване улице Нова 1.

Сабраћајница Нова 1 ће такође повезивати улицу Тадеуша Кошћушка са СРЦ „Милан Гале Мушкатировић“ и отвореним тениским теренима.

Локација на којој ће се налазити нова подземна гаража налази се у зони заштите „Београдске тврђаве“ и наслања се на објекат спортског центра „Милан Гале Мушкатировић“, које се сматра једним од најзначајнијих дела архитекте Ивана Антића.

Јавна презентација урбанистичког пројекта подземне гараже обавиће се од 17. до 23. априла у згради Градске управе Града Београда.

Подсећамо, Линијски парк на чијој траси ће се наћи и нова подземна гаража са спортским теренима на крову, простираће се од „Бетон хале“ до Панчевачког моста, дужином од 4,8 километара. За сада је изграђена једна од десет целина овог шеталишта.

Foto: Shutterstock

Нова економија/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар