Почетна » Председник Баточине (СНС) брутално извређао новинарку ТВ Нова С

Председник Баточине (СНС) брутално извређао новинарку ТВ Нова С

од Други Пишу
0 коментар

Здравко Младеновић, председник општине Баточина, на свом фејсбук профилу извређао је Телевизију Нова С и новинарку Златију Лабовић, називајући из ‘‘кловновима, издајницима, дезертерима и појавом‘‘. Овај говор мржње јавног функционера уследио је као ‘‘реакција‘‘ на прилог у јутарњем програму, у коме је представник опозиције критиковао локалну власт због рупа на путу.

Председник Баточине није могао да истрпи критке на рачун локалне власти, па се обрушио на медије. У јутарњем програму ‘‘Пробуди се‘‘, у живом укључењу, опозициони представник групе грађана „Излечимо општину“, Драган Биочанин, говорио је о лошој инфраструктури централних улица у општини, а како би скренуо пажњу локланих властодржаца, у једној од рупа засадио је цвеће.

Он је у директном програму рекао да је за цвеће изабрао ‘‘једну вишегодишњу рупу‘‘, коју ни претходна, а ни актуелна власт није успела за закрпи.

Перформанс опозиционара из Баточине наишао је на велики одјек у јавности и подршку, што је очигледно, засметало председнику општине. Он је на свом приватном фејсбук профилу написао „Чујем, ових дана неки кловн сади цвеће у рупи“ и наставио увредљивим тоном „какав саговорник, таква новинарка и телевизија“.

Здравко Младеновић се није зауставио на тим речима, па је у својој објави написао: „али, шта друго очекивати од таквих појава, дезертера, издајника, кловнова и џубоксова, којима убаците нешто и они свирају и певају кад притиснете дугме“.

Младеновићу ово није први пут да се, непримерено јавној функцији, опходи према медијима.

У децембру прошле године вређао је дописника Телевизије Н1 и избацио га са седнице Скупштине, а својевремено је, такође на приватном профилу, објавио фотошопирану фотографију, на којој је на ролнама тоалет папира додат лого ТВ Нова С и Н1, чиме је увредио и омаловажио ове медије.

 

„Рес Публиcа“ осудила Младеновићево понашање

Увредљиве коментаре на рачун новинарке Златије Лабовић и Телелевизије Нова С осудио је Шумадијски центар за грађански активизам ‘‘Рес Публица‘‘, који у Крагујевцу руководи и Медијским склоништем. У саопштену су навели да је Младеновић, као и сви други јавни функционери, у складу са Законом о јавном информисању и медијима „дужан да трпи изношење критичког мишљења, које се односи на резултате његовог рада“.

„У опису Младеновићевог профила, наведено је да је реч о званичној страници председника општиине Баточина, што га нарочито обавезује да се и преко друштвених мрежа, уз дужну пажњу обраћа јавности. Уз осуду овог непримереног понашања, пружамо јавну подршку новинарки Златији Лабовић, која је због посла који обавља, изложена увредама и омаловажавању. Верујемо да су солидарност и подршка јавности кључно охрабрење новинарима да, упркос притисцима, наставе да извештавају у јавном интересу. Медијско склониште Крагујевац ће и даље бити место окупљања и сигурно уточиште за новинаре који настоје да професионално информишу грађане“, саопштила је „Рес Публица“.

Нова.рс затражила је и коментар Здравка Младеновића, али до објављивања овог текста, председник Баточине није одговорио на наше позиве и поруке.

Александра Петровић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар