Почетна » ПРЕМИЈЕР НА РТС ТЕК НЕШТО ГЛЕДАНИЈИ ОД „24 МИНУТА“ ЗА ДЛАКУ Кесић ударио на Вучићев рејтинг

ПРЕМИЈЕР НА РТС ТЕК НЕШТО ГЛЕДАНИЈИ ОД „24 МИНУТА“ ЗА ДЛАКУ Кесић ударио на Вучићев рејтинг

од admin
0 коментар

Зоран Кесић „дише за вратом“ Александру Вучићу јер је његова емисија замало била гледанија од интервјуа премијера.

Од укупно 850.000 гледалаца који су између 21 и 22 сата пратили ове две емисије, око 477.000 пратило је премијерово гостовање на РТС, а око 370.000 гледало је „24 минута са Зораном Кесићем“ на Б92.

Међутим, Кесићева емисија у тоталу била гледанија у тренутку док се бавила нападима власти на омбудсмана Сашу Јанковића. Кесић је више гледалаца имао и у Београду и на северу Војводине, као и међу популацијом од 19 до 49 година.

– Ма, не дишем му за вратом. Ја га и не познајем – каже Кесић за „Блиц“ и додаје да су њему „бројке имагинарне“.

Никада се, каже, није бавио рејтинзима и тврди да то не утиче на рад тима.

– Више се фоксуирамо на садржај. Већ размишљамо о темама за наредну емисију. Многи то гледају као на неки дуел, али ја то тако не доживљавам – каже Кесић, одбацујући помисао да би могао да се бави политиком.

– Ако Вучић каже намерава ли да се бави хумором, и ја ћу да кажем да ли ћу се бавити политиком. Мислим, могао бих, али не знам како се то ради па би то било лоше за народ чији бих представник био – каже Кесић.

Функционери СНС које смо контакирали тврде да прате Кесићев рад, али су у понедељак, ипак, сви гледали премијера. Кесићу замерају да „некад претера“.

– Више бих га ценио да је такву емисију радио и пре пет, шест година – каже Зоран Бабић, шеф посланика СНС.

Напредњак Владимир Ђукановић каже да нема ништа против здравог хумора, али мисли да би било добро да Кесић „некада користи и аргументе“ кад о нечему говори.

А Игор Мировић чак примећује да Кесић „понекада претера, када је реч о премијеру“.

– Верујте, ипак познајем премијера боље него он. У сваком случају, Кесић је доказ да у Србији постоје уметничке и медијске слободе – каже Мировић.

Премијеров пад за 300.000

Претходно гостовање Вучића на РТС 17. марта пратило је скоро 300.000 више гледалаца него емисију пре два дана. Истовремено, Кесићева последња емисија имала је 70.000 гледалаца више него прошлонедељна епизода. Емисије које се приказују на РТС-у у термину од 21 сат су, иначе, по правилу вишеструко гледаније од оних на Б92.

Марко Р. Петровић  Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар