Почетна » Синдикати „Крушика“: Од априла радници немају оверене здравствене књижице

Синдикати „Крушика“: Од априла радници немају оверене здравствене књижице

од admin
0 коментар

 „Главно и основно питање због кога смо ми вас данас овде позвали је питање здравственог осигурања запослених у ‘Крушику’. Од априла месеца радници ‘Крушика’ немају оверене здравствене књижице, самим тим не могу да се лече. У овој тешкој ситуацији епидемијској мислимо да је нељудски и нехумано да радници наше фабрике и чланови њихових породица нису у могућности да се адекватно лече“, предочио је новинарима Н1 Бранко Петровић, председник Самосталног синдиката „Крушик“.

Он је рекао да, према њиховим сазнањима, „Крушик“ дугује Републичком фонду здравственог осигурања око 170 милиона динара.

„С обзиром на то да је држава већински власник ‘Крушика’ ми смо се обраћали ресорним министарствима, премијерки Ани Брнабић, председнику Александру Вучићу са апелом за помоћ и да се овај проблем дефинитивно реши. Ево до данашњег дана ми нисмо успели да оверимо здравствене књижице. Оверавају се само здравствене књижице за хитне случајеве и досад је оверено 370 књижица и то на рок од 15 до месец дана“, рекао је новинарима Петровић.

Он је указао и на чињеницу да се селективно уплаћују и обавезе према Фонду пензионог и инвалидског осигурања (ПИО), тако да постоје празнине у радном стажу радника.

„У прошлој години је уплаћено четири месеца, а у овој години свега два месеца“, нагласио је Бранко Петровић и додао да је то још једно питање које мучи све запослене у „Крушику“. Како је речено, око ових питања сложила су се сва четири репрезентативна Синдиката Крушика, Самосталног синдиката Крушика, Независност, синдикат Слога и Асоцијација слободних синдиката.

Михаило Јовићевић      Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар