Почетна » Екипи РТС званично забрањен улазак на Косово

Екипи РТС званично забрањен улазак на Косово

од admin
0 коментар

 

Уредница РТС Светлана Вукмировић је изјавила данас да је „са официром за везу у сталном контакту још од понедељка“, као и да је то „смешан изговор, пошто правило о најавама уласка у јужну покрајину 72 сата раније важи за државнике, а не за медијске раднике“.

Како је јавила РТС, екипа емисије „Право на сутра“, о животу на Косову и Метохији, а којој прелазак није дозвољен на прелазу Јариње, вратиће се за Београд.

Српска листа позвала је данас представнике међународне заједнице и новинарских удружења да „најхитније“ реагују поводом одлуке власти у Приштини да телевизијским екипама из централне Србије забрани улаз на Косово и Метохију.

Уз подсећање да је претходних неколико дана новинарима Радио телевизије Србије, Пинка и РТВ Краљево онемогућено да уђу на Косово, из Српске листе су оценили да Приштина таквим поступцима „крши право новинара на слободу кретања али и право на рад и слободу извештавања“.

„Апсолутно није случајно што се забрањује улазак екипи РТС која израдјује емисије ‘Право на сутра’ која на врло одговоран и професионалан начин документује противзаконито понашање косовских институција којима очигледно смета да се јавности представи истина о институционалном притиску којем су изложени Срби на овим просторима“, навели су из Српске листе.

Новинари са Косова и и представници УНС-овог огранка на Косову – Друштва новинара Косова и Метохије одржали су јуче на административном прелазу Јариње протест због задржавања екипе Радио-телевизије Србије, којима полиција већ трећи дан не дозвољава да уђу на Косово.

Бета/Инсајдер

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар