Почетна » УНС: Телеком преузео емитовање канала из Републике Српске од СББ-а

УНС: Телеком преузео емитовање канала из Републике Српске од СББ-а

од admin
0 коментар

 

На сајту СББ-а је у августу ове године објављено да канали АТВ, РТРС и БН телевизија више неће бити саставни део њихове понуде, јер је промењен њихов заступник за Србију, због чега су морали да их искључе из програмске шеме.

У међувремену, Компанија Телеком Србија послала је понуду СББ-у за право емитовања ових канала у Србији. УНС-у је овој компанији речено да очекују позитиван исход преговора.

Генерални директор Радио-телевизије БН Владимир Тришић је УНС-у рекао да су ови канали 1. априла ове године своја права за дистрибуцију у Србији, комерцијално и ексклузивно уступили Телекому Србије.

Како УНС сазнаје Телеком Србија дао је бољу комерцијалну понуду за емитовање ових телевизија на територији Србије од СББ-а.

„Уколико Телеком Србија и СББ нису у могућности да постигну комерцијални договор, нажалост ми нисмо у могућности да на то утичемо. Верујемо да ће СББ добити коректну комерцијалну понуду од Телекома Србија и да ће поново наставити емитовање канала из Републике Српске“, рекао је УНС-у Тришић.

У РТРС-у су УНС-у потврдили да је уговор о дистрибуцији овог канала потписан са МТС-ом Телекома Србије, као и да ова компанија одлучује о даљој дистрибуцији у Србији.

„СББ никад није желео да у своју аналогну понуду уврсти РТРС, а уврштавао је друге ТВ станице из Босне и Херцеговине. РТРС од 2015. године емитује и други програм, а СББ није желео све ово време да га уврсти у своју понуду за територију Србије“, речено је УНС-у РТРС-у.

Данас Онлине

Можда ти се свиди

Оставите коментар