Почетна » Вукан већ требало да прими терапију, потребно брже прикупити новац за лечење

Вукан већ требало да прими терапију, потребно брже прикупити новац за лечење

од Други Пишу
0 коментар

Године пандемије биле су године изазова, али и године у којима смо показали солидарност, хуманост и бригу о другима. Још једном је потребно да то покажемо, јер се осмомесечни Вукан Стоиљковић из Врања бори са спиналном мишићном атрофијом најтежег типа, а потребан му је најскупљи лек на свету. До сада је прикупљено око 380.000 евра од потребних 2,5 милиона евра.

Воли да се смеје, купа, игра. Воли када му тата и мама причају, али и када дођу гости. То је укратко мали борац – осмомесечни Вукан. Када му је са два месеца оперисана препонска кила, родитељи нису ни слутили да је то почетак њихове борбе, пише РТС.

„Након операције ноге уопште није померао и то је нама скроз било чудно, а руке како су кренули дани, све је слабије и слабије померао“, каже Вуканов тата Милош Стоиљковић.

То их је натерало да потраже помоћ лекара у Врању, Нишу, Београду.

„Дошли смо у Београд, у Тиршовој су буквално са врата препознали симптоме, докторка је одмах рекла да сумња на спиналну мишићну атрофију. Ја и супруг смо били у шоку у том тренутку. Ја сам негде подсвесно се надала да греше лекари, међутим кад су узели крв након две недеље стигли су резултати, анализе су биле позитивне“, рекла је мама Ивана Стоиљковић.

У таквој ситуацији, каже тата, прво се питате зашто ваше дете.

„А онда се у вама пробуди огроман страх, где вас чека цео животни позив да дете негујете, чувате, да га буквално одгајате другачије у односу на осталу децу“, рекао је Милош.

Почео је да прима терапију у Србији, од које му је, кажу родитељи, мало боље. Ипак, надају се најскупљем леку на свету.

„Највише страхујем да се не погорша стање његовог дисања, да не ослабе мишићи. Искрено се надам да ћемо брже скупити новац, већ је требало да прими терапију. С обзиром да није, сада морамо да се боримо да то буде што пре“, истиче мама Ивана.

Тата се нада да ће Вукан до рођендана примити терапију.

„И да настави живот као свака нормална беба и да има детињство као сва деца“, додаје Милош.

За то је потребно да сви пошаљемо СМС са садржајем 1239 на број 3030

Уколико желите да помогнете Вукану, то можете учинити и уплатом на рачун.

Динарски рачун: 160-6000001381533-66

Девизни рачун: 160600000138150165

IBAN: RS35160600000138150165

SWIFT: DBDBRSBG

Ртс/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар