Почетна » “За више беба”: Све што сте хтели да знате о вантелесној оплодњи

“За више беба”: Све што сте хтели да знате о вантелесној оплодњи

од Други Пишу
0 коментар

Под слоганом „За више беба“, 25. септембра одржаће се четврти међународни Фестивал потпомогнуте оплодње у хотелу Холидаy Инн на Новом Београду.

Фестивал има за циљ да свима који желе потомство, а имају потешкоће са зачећем, приближи процес лечења неплодности и процедуре потпомогнуте оплодње. Савети на ту тему биће доступни на многобројним дискусијама, као и индивидуалним бесплатним консултацијама са лекарима из наше земље, као и еминентним стручњацима из многих европских земаља (Македоније, Грчке, Турске, Чешке, Русије).

Своја мишљења и искуства, као и бесплатне корисне савете поделиће мноштво гинеколога, али и хематолога, уролога, ембриолога, психолога, ендокринолога… Свих лекара који заједно чине мултидисциплинарни, свеобухватни тим за лечење неплодности.

„Радује нас да смо и ове године, сада већ традиционално, окупили звучна имена из сфере лечења неплодности из Србије, као и других, многобројних европских земаља. Удружење Шанса за родитељство
годинама ради на томе да олакша пут ка родитељству многима који то желе да постану, а имају потешкоћа на том путу. Сви догађаји које организујемо имају један циљ – да олакшају процес лечења стерилитета и Фестивал потпомогнуте оплодње је круна нашег рада и нешто на шта смо посебно поносни. Овај јединствен догађај, потпуно бесплатно, нуди прегршт савета, информација и стручну помоћ која није тако лако доступна и то је и разлог великог интересовања и посећености овог догађаја. Као што и сам слоган фестивала говори, имамо један циљ због којег све ово радимо – за више беба!“, каже Маријана Аризановић из Удружења Шанса за родитељство.

Осим панел дискусија и бесплатних консултација, као и штандовског дела фестивала где ће се представити многе клинике за вантелесну оплодњу, лабораторије, пренатални тестови и суплементи, на фестивалу ће бити приказана „Лабораторија уживо“ – симулација ИВФ лабораторије у којој ће присутнима бити појашњена процедура вантелесне оплодње, замрзавања ембриона, као и посматрање кретања сперматозоида под микроскопом. Као и претходних година, уз помоћ психолога, присутни ће имати прилику да искажу своје емоције кроз емотивне приче, поруке и цртеже.

„Неплодност је тежак и физички, али и психолошки изазов, и иако није болест, јако боли. Фестивал потпомогнуте оплодње је тренутно једини начин да, потпуно бесплатно, на једном месту, чујете мишљења стручњака о лечењу овог проблема, зато позивамо све којима је помоћ потребна да нам се прикључе и да, још једном, заједно, покушамо да победимо неплодност!“, поручују из Удружења
Шанса за родитељство.

Фестивал ће бити отворен од 10 до 20 часова и улаз, као и сав програм и активности, биће потпуно бесплатни за све посетиоце.

Информације о одржавању самог догађаја, као и пријава за бесплатне консултације са вто стручњацима доступни су на сајту Фестивала www.festival.sansazaroditeljstvo.org.rs као и путем телефона 061/624-5224 и бесплатног националног броја за вантелесну оплодњу 0800/333-030.

Ана Марковић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар