Почетна » Групна изложба дечјих радова „ЛИКОВНО ПУТОВАЊЕ 2023“ отворена је у среду, 21. фебруара 2024. године у Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка.

Групна изложба дечјих радова „ЛИКОВНО ПУТОВАЊЕ 2023“ отворена је у среду, 21. фебруара 2024. године у Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка.

Девета традиционална

од Жиг Инфо
0 коментар
Изложба „Ликовно путовање“ је девета традиционална годишња смотра дечјег стваралаштва – цртежа, слика, вајарских и других уметничких радова насталих на Ликовној радионици Центра за културу Гроцка током 2023. године.

Отварању изложбе присуствовали су ђаци ОШ „Илија Гарашанин“ из Гроцке са својом учитељицама Јеленом Ристић Станојевић и Анелом Бабић. Након поздравних речи и добродошлице које им је пожелела Зорица Атић, директорка Центра за културу Гроцка, младе посетиоце су поздравиле и представиле им изложбу Мика Ловре Миловић и Марион Дедић, дипл. сликарке и ликовни педагози на радионицама у Врчину и Гроцкој. Након обиласка изложбе деца су своје утиске о изложби и радовима својих вршњака уписивали у књигу утисака.

Изложбена поставка обухвата одабир више од стотину дечјих радова ликовне и примењене уметности – слике, цртежи, мала пластика, уметнички обликовани предмети на различите теме од оних ,,вечитих” као што су мртва природа, портрет, аутопортрет и пејзаж, преко инспирације радовима домаћих и страних уметника, уметничким правцима, традиционалним народним и српским средњовековним мотивима, домаћим и дивљим животињама, празничним и многим другим темама. Полазници радионице била су деца узраста од 7 до 11 година, чија креативна остварења су се нашла на више дечјих ликовних изложби широм Србије.

Ликовну радионицу у ОШ „Св. Сава“ – издвојено одељење „Доња мала“ школа у Врчину, води сликарка Мика Ловре Миловић.
Ликовну радионицу у ОШ „Илија Гарашанин“ у Гроцкој, води сликарка Марион Дедић.
Изложба траје до 6. марта 2024. године.

Можда ти се свиди

Оставите коментар