Почетна » Млади Грочани у друштву легендарних фотографа

Млади Грочани у друштву легендарних фотографа

од admin
0 коментар

У недељу, 24. априла млади полазници Фото-радионице Центра за културу Гроцка имали су јединствену прилику да упознају неке од најбољих фотографа Београда и Србије, а богами и еx YУ, као што је легендарни фотограф и новинар Тома Петернек.

Центар за културу Гроцка је са фотографом Игором Мандићем полазнике Фото радионице повео у велику авантуру упознавања са светом фотографије, али и најеминентнијим фотографима чије су изложбе актуелне у београдским галеријама Цвијета Зузорић, Озон и Бартселона.

У павиљону Цвијете Зузорић дочекао их је Томислав Тома Петернек, легенда новинарства, и лично их провео кроз своју ретроспективну изложбу фотографија и пола века рада.

Потом их је у београдској галерији ОЗОН дочекао њен оснивач, фотограф Небојша Бабић, и провео кроз своју галерију.

Полазници радионице су узбудљиви обилазак завршили посетом галерији Бартселона у Чумићевом сокачету, где их је дочекао власник галерије, шпанац Давид Пужадо (Давид Пујадо). Галерија Бартселона добила је назив по родном граду свог власника Давида Пужада, Каталонца. Простор се налази на првом спрату Чумиц Десигн дистрикта, где се редовно, на сваке две недеље, могу видети узбудљиве фотографске изложбе.

Хвала велико уметнику фотографије Игору Мандићу, који је са својим пријатељима и колегама фотографима организовао вођење само за грочанску децу, на жељи да их на најрепрезентативнији начин упозна и са фотографијом, и са њеним великанима на нашим просторима.

*Секретаријат за спорт и омладину Града Београда допринео је и у значајној мери помогао реализацију програма обезбеђивањем неопходних средстава за финансирање.

 

З.Атић

Можда ти се свиди

Оставите коментар