Почетна » Београдска премијера мјузикла „Сан о Боки“

Београдска премијера мјузикла „Сан о Боки“

од Жиг Инфо
0 коментар

Да ли бисте волели да истовремено читате урбану прозу, слушате стари добри рок, убрзо након тога прочитате добар превод рок хитова и подстакнути таквим осећајем завирите у врцави мјузикл „Сан о Боки“, о химери, Хотелу Бока, (Херцег Нови) који је срушен због оштећења у земљотресу крајем 70-тих, а који је био елитан. Већ сте се вратили у нека, стара добра времена када су овај хотел посећивали краљ Александар Карађорђевић, Андрић и Црњански.

Све то можете симултано конзумирати преко QR  кода мултимедијалног дела „Речи&Ноте“, аутора Пеђе Ристића, а београдска премијера мјузикла „Сан о Боки“ заказана је за 15. април у 19 и 30 часова у Позоришту на Теразијама. Дођите да потвдимо мантру да „Боља времена ће доћи“, јер ово и јесте омаж неким бољим временима, како је истакла уредница Марина Ђенадић, а црногорски редитељ Петар Пејаковић истакао да „Сан о Боки“ је драмски текст настао из музике.

Запјеваност над Херцег Новим и над животом расписала је партитуру ликова, сцена, призора и дијалога који су се укомпоновали у текст за мјузикл „Сан о Боки“. Главни лик ове приче је музика и мали хотелски оркестар који је изводи. Сви остали су само ликови који плешу по тераси живота. Посебна драгоцјеност ове дрмаске „партитуре“ је радост живљења коју музика доноси сама по себи, али која извире и из срушених снова кроз причу која неухватљиво пркоси и шири ведрину.

Предраг Ристић је писац који музику претаче у ријечи и слике. Радост живљења, непресушна енергија, немир, шмек и распјеваност су његове личне особине које су му се „отеле“ и испуниле овај либрето до посљедње поре. Враћајући се у период између два рата Ристић нас доводи заправо до оног вјечитог и свеприсутног „Све је била музика“

Карте можете набавити и на:

pozoristeterazije.com/san-o-boki-hercegnovski-mjuzikl/?prostorterminid=483

Можда ти се свиди

Оставите коментар