Почетна » Ученици ОМШ „Невена Поповић“ из Гроцке, одржаће концерт на Београдским данима породице

Ученици ОМШ „Невена Поповић“ из Гроцке, одржаће концерт на Београдским данима породице

Представиће нам се преко 15 ученица са српским вокалним репертоаром са простора целе Србије

од Други Пишу
0 коментар

У оквиру манифестације „Београдски дани породице“ у недељу 12. маја 2024. године године од 13 и 16 часова ученице Одсека за српско традиционално певање и рок-бендови „Чудна шума“ и „Детектори музике“ Основне музичке школе „Невена Поповић“ из Гроцке одржаће концерт на централној бини на Тргу републике у Београду.

Представиће нам се преко 15 ученица са српским вокалним репертоаром са простора целе Србије, али и шире са простора где живи српски народ. Музички пратњу, као и подршку на сцени даће наставници школе који се увек несебично дају и заједно са децом раде на очувању правих културних, социјалних, али и породичних вредности.

Затим, у 16 часова на сцену ступају бендови дечака и девојчица који ће нас подсетити на популарну југословенску и српску рок сцену – од Бајаге и инструктора, Владе Дивљана, Електричног оргазма, Дисциплине кичме, Партибрејкерса, Октобра 1864, Кербера и Ван Гога до групе Метак, Ју групе, Смака, Кугуарса и Деце лоших музичара. Наравно, имаћемо прилику да заједно уживамо и у њиховим ауторским песмама.

Одсек за српско традиционално певање: У циљу очувања и популаризовања традиционалне музике, нарочито вокалне праксе у свим њеним појавним видовима, ученице Одсека за српско традиционално певање својим ангажовањем и залагањем чести су гости различитих манифестација и догађаја како на локалном, тако и на највишем нивоу. Такође, од првог дана постојања Одсека ученици радо учествују на такмичењима српске песме, тако да се школа може похвалити бројним наградама на различитим такмичењима.

Рок бендови школе: Ђачки бендови изводе домаћу рок музику, стварају и сопствене нумере, а аутори су и песме „Давалац крви“ за Црвени крст Београда. Познати су по својим хуманитарним концертима, музичким радионицама за другаре на болничком лечењу, наступима на БгИнвазији, „Улици отвореног срца“, „Светском дану детета“ и многим другим манифестацијама и акцијама.

Београдски дани породице – Манифестација која другу годину за редом промовише јединство породице, нашу традицију, културу, уметност и историју ове године одржава се у трајању од 15. априла до 15. јуна, а ми вас очекујемо у недељу, 12. маја у 13 и 16 часова, на Тргу републике.

Телеграф.рс/Ежи

Можда ти се свиди

Оставите коментар