Почетна » ОМШ „Невена Поповић“: Музичка радионица „Приближимо се једни другима“

ОМШ „Невена Поповић“: Музичка радионица „Приближимо се једни другима“

од Жиг Инфо
0 коментар

У петак, 10. маја 2024. године, у Специјалној болници за церебралну парализу и развојну неурологију, бендови наше школе из Врчина одржали су мали дечји концерт за другаре из ОШ „Др Драган Херцог“ из Београда. Концерт је назван „Приближимо се једни  другима“.

Лепо је бити срећно и радосно дете, а најлакши начин да и ми будемо као наша деца јесте да пратимо њихов ритам, запевамо и засвирамо. Музика нас спаја и весели!!! Ово је друга радионица коју смо организовали у нади да ће се овакви догађаји претворити у месечну праксу, а верујемо да ћемо успети да то заједничким снагама и реализујемо у будућности. Наши млади музичари су седели помешани са другарима и комуницирали кроз музику и разговор.

Како у музици постајемо једно другарима су демонстрирали наши ученици из издвојеног одељења у Врчину: Андрија Тријић, Василије и Танасије Ћустић, Матија Тријић, Алекса Анђелковић, Драгана Анђелковић, Гвозден Момчиловић, Вера Ђорђевић и Кристина Станишић. Они су ученици секције „Мали бендови“, које води и музици подучава наставник Бранко Тријић.

„Потребно је јако мало да будемо срећни и задовољни, а то је да смо заједно.“ – Наши другари су нас овим речима испратили и пожелели да им опет дођемо у госте и свирамо. Обећавамо да се на јесен видимо!!

Основна школа „Др Драган Херцог“ је школа коју похађају ученици на кућном и болничком лечењу. Здравствени проблеми са којима се сусрећу ученици ове школе су разноврсни и, нажалост, углавном сложени (малигне болести, дечја и церебрална парализа, мишићна дистрофија, обољења кичменог стуба, различите врсте повреда, аутистични спектар, психички проблеми), због чега је различито и време њиховог задржавања у школи – од неколико дана (док су на лечењу у некој од болница) до више година. Сви они имају
једнак третман и свима се посвећује иста пажња. Сваки ученик ОШ „Др Драган Херцог“ добија најбоље могуће образовање у сигурном и подстицајном окружењу, где растемо учимо и опорављамо се заједно.

Можда ти се свиди

Оставите коментар