Почетна » ЛУБЕНИЦАМА НА КОМУНАЛЦЕ Траже оставку начелника Николе Ристића

ЛУБЕНИЦАМА НА КОМУНАЛЦЕ Траже оставку начелника Николе Ристића

од admin
0 коментар

Чланови иницијативе „Не да(ви)мо Београд“ данас су, како су рекли „као симболички чин против насиља представника власти и њихових одреда“, побацали 200 килограма лубеница испред седишта Комуналне полиције у Макензијевој улици на Врачару.

– Нико од комуналних полицајаца није изашао из зграде. Очекујемо оставку Николе Ристића и истрагу бројних неприхватљивих поступања Комуналне полиције од самог свог оснивања – поручили су из „Не да(ви)мо Београд“.

До ове акције је дошло два дана после трагичне смрти Владана Маринковића на пијаци „Видиковац“, који је преминуо током расправе са комуналним полицајцима.

МАЛИ: АКО СУ КРИВИ, БИЋЕ КАЖЊЕНИ

Истраге су покренуте на свим нивоима, а уколико се утврди да је дошло до прекорачења надлежности, појединац или појединци ће бити санкционисани у складу са законом, најавио је градоначелник Синиша Мали поводом трагичног инцидента на пијаци “Видиковац”.

– Осуђујем сваки вид насиља, али не треба прерано доносити закључке о било чијој одговорности. Никада нисам и никада нећу толерисати насилничко понашање људи у униформама. Сврха Комуналне полиције је да уведе ред у град како би он био боље место за живот и да омогући градјанима да се осете безбедно. Они нису ту да би демонстрирали моћ према нашим суградјанима – навео је Мали у писаној изјави.

 

(blic)

Можда ти се свиди

Оставите коментар