Почетна » ПОЛОВНО ЈЕ „ИН“: У секнд хенд радњама све више муштерија

ПОЛОВНО ЈЕ „ИН“: У секнд хенд радњама све више муштерија

од admin
0 коментар

У самом центру престонице, у кругу од свега неколико стотина метара налазе се чак четири продавнице половне робе, популарни секнд хенд бутици

У САМОМ центру престонице, у кругу од свега неколико стотина метара налазе се чак четири продавнице половне робе, популарни секнд хенд бутици. Бомбастични натписи у излогу и изразито велика снижења цена робе привлаче све већи број муштерија, међу којима има и средовечних људи, али и доста младих суграђана.

– Увек може да се нађе занимљив комад гардеробе, само треба довољно времена да се лепо све прегледа, јер су овде ствари на неки начин уникатне – прича нам Марија Петровић, економиста. – Имала сам предрасуде, али кад сам видела на другарици предивну блузу коју је купила по минималној цени, променила сам мишљење.

На вешалицама и рафовима у продавницама, цена гардеробе се креће од 100 до 1.500 динара у зависности од понуде, али и жељеног модела. На офингерима поређани су различити модни брендови као што су „Зара“, „Хуго Бос“, „Бенетон“, „Версаће“, а све је изложено по бојама како би се олакшало разгледање. Секнд хенд радње широм Београда углавном се снабдевају робом која долази из западне Европе. Немачка, Италија и Енглеска традиционално су земље са најквалитетнијом гардеробом, која је разврстана у класе, а у Србију стиже у „балама“.

– Никада не знамо какву ћемо робу добити, некад се деси да то буду потпуно нове ствари, којима недостаје једно дугме или је фабричка грешка, па се та роба најпре распрода – прича продавачица из једног од бутика.

При куповини продавци и купци истичу да је најважнија брзина. Када стигне нова колекција понуда је најбоља, а цене су више, али из дана у дан опадају како би се модели што пре распродали. У одређеним објектима секнд хенда постоји и „срећан сат“ када су сви артикли у понуди по истој цени од свега пар стотина динара.

Због минималних цена многи куповину у овим продавницама повезују са најнижим слојем друштва, али из ових продавница истичу да су им муштерије разноврсне – од адвоката и доктора до зидара и касирки.

– Костимографи су управо у нашим продавницама успели да нађу идеалну одећу за потребе својих представа или филмова – присећа се Ана П., продавачица.

КОНТРОЛА И ДЕЗИНФЕКЦИЈА

СВАКА увозна ствар мора да прође контролу и задовољи све критеријуме, односно да буде дезинфикована и да има доказ да је купљена и по којој цени.

Без ових сертификата и података увоз у Србију није могућ, напомињу из ланаца секнд хенда.

Ј. ДИНЧИЋ   Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар