Почетна » Ко ће на власт СНС-а у Гроцкој: Страначки избори у СНС од 15. марта до средине маја

Ко ће на власт СНС-а у Гроцкој: Страначки избори у СНС од 15. марта до средине маја

од admin
0 коментар

Избори унутар Српске напредне странке почеће 15. марта, а биће завршени до средине маја, најавио је потпредседник СНС Игор Мировић пре десетак дана.

„Припреме за страначке изборе у већини општинских одбора већ су почеле, а по завршетку унутрашње реорганизације биће комплетиран Главни одбор, изабрани страначки органи на локалу, окружни и покрајински одбори, али и генерални секретаријат“, рекао је Мировић недавно за лист „Данас“.

По завршетку страначких избора, биће формирано ново тело, Генерални секретаријат, који ће обезбеђивати доследно спровођење страначке политике на свим нивоима, имаће шест-седам чланова и генералног секретара, а Мировић напомиње да још нису утврђени детаљи како ће се бирати људи за то тело.

Генерални секретаријат се неће мешати у ингеренције Извршног одбора, који ће наставити да се бави организационим питањима, навео је лист Данас.

По завршетку страначких избора на локалу, биће и комплетиран Главни одбор, који броји више од 400 чланова и биће попуњен са више од 150 нових цланова, који ће од марта до средине маја бити на провери, пренео је лист Данас.

Да су промене потребне, готово да су сви свесни јер од Бора, Зајечара, преко  Гроцке, па све до Крушевца и јужније, Српска напредна странка, као по правилу,  за своје представнике  у државним установама и у локалној самоуправи бира  најнешколованије и уопште карактерно најпоквареније људе.  Многе од њих, напредњаци  постављају на високе функције у Републици или их спремају за дипломатску каријеру.

Каријера тренутног председника ОО СНС-а Гроцка

Бивши председник београдске приградске општине Гроцка, као и бивши директор Железница Србије, Драгољуб Симоновић је тренутно на челу грочанских напредњака. Он је као личност доста спомињан  у штампи као најбахатији директор и приписиване су му многе афере. Симоновића је са места директора у Железницама сменио лично Александар Вучић. Само његово постављење на место директора Железница је било јако чудно, узимајући у обзир чиме се све Симоновић у „прошлости“ бавио. По писању Таблоида, Симоновић има неких ранијих искустава са железницом, јер је до уласка у политику „чукао вагоне“ на станици, односно посебним чекићем проверавао исправност точкова на композицији.

   Рођен је у делу села Врчин који становници зову Циган мала. На некој вишој школи у Бања Луци три године је покушавао да се „академски уздигне“, а онда је баталио учење и вратио се у Врчин да храни породицу.  Пошто је ушао у политику, на пречац је дипломирао менаџмент на приватном факултету у Сопоту, такође приградској општини Београда.

   На почетку претходног мандата председника општине Гроцка, Симоновић је пријавио да од имовине има кућу у Врчину (где живи са породицом), седам година стари путнички ауто марке форд и скромну уштеђевину (шта год да то значи), док је његова супруга имала наслеђену кућу са шест хектара земље у Малој Иванчи. У међувремену је од свог колеге, пожаревачког градоначелника, Сима добио лепу грађевинску парцелу на Сребрном језеру, коју је потом изделио и продао уз пристојну зараду, а на преосталом парчету земље је дао да му радници грочанских јавних предузећа о општинском трошку сазидају викендицу. (таблоид бр.327)

Шушка се шушка о будућим председницима

Импозантна „биографија“ Симоновића није утицала на то да буде смењен са места председника ОО СНС-а Гроцка, већ само са чела директора Железница Србије. Ако је веровати најавама напредњака Симоновић би требао бити смењен са овог места (узимајући у обзир његово руковођење железницом). Међутим, за најављене изборе које следе ,постоје неке индиције да ће се Симоновић опет кандидовати. Наравно, ако се ти избори и заиста одрже. Симоновић је приметно у последњих пар месеци, повећао своју активност међу грочанским напредњацима. Његово име се све чешће спомињало у позитивном светлу, па чак га је и општински званични сајт Гроцке промовисао у својим чланцима. Такође, данас је СНС Гроцка пожелео свим женама осми март, разгледницом на којој се Симоновићевo име истиче.

 

А како ствари данас стоје у грочанском СНС-у, према незваничним подацима, у овој странци практично има три струје. Једни су за тренутног председника општине Гроцка- Стефана Дилберовића, други за Јасмину Мандић а трећи пак ни за једног ни за другог. Званични ставови напредњака су да су сви уједињени али да има размирица итекако је познато грочанској јавности која прати политичке прилике налокалу. У суштини Јасмина Мандић би требало да представља замену за Симоновића уколико се он не кандидује из неких разлога, док је Дилберовић личност која није сто постотно привржена Сими , према тврдњама наших извора из ове странке. У сваком случају  ко год да сед од њих  кандидује, зна се да су они „школа“ управо Драгољуба Симоновића, односно тренутног председника напредњака у Гроцкој, те је можда о неким променама и смешно причати.

Грочанске напредњаке захватила је још и невоља, јер у општини у којој имају већину већ дуже време се налази ДРИ, која контролише финансијске трансакције. Тотална  је званична непознаница докле ће се државни ревизори задржати, претпоставке су да ће бити више месеци у општини Гроцка.

Можда ти се свиди

Оставите коментар