Почетна Локалне вестиГроцка Измењен ред вожње, рад трговина и пијаца током ускршњих празника

Измењен ред вожње, рад трговина и пијаца током ускршњих празника

На територији Београда

од Жиг Инфо
0 коментар

За време ускршњих празника од данас до 17. априла у Београду примењује се посебан ред вожње, а трговине, пијаце и други јавни објекти раде по измењеном радном времену.

На свим градским, приградским и локалним линијама, на којима возила саобраћају у оквиру интегрисаног тарифног система, биће примењен посебни ред вожње, саопштено је из Секретаријата за јавни превоз.

У петак, 14. априла, примењује се ред вожње за недељу, а у суботу, 15. априла, ред вожње за суботу, док ће у недељу и понедељак, 16. и 17. априла, важити ред вожње за недељу, прецизирано је из овог секретаријата.

У периоду од 14. до 17. априла, паркирање у зонираним деловима Београда ће бити бесплатно, а биће измењено и радно време многих продавница, тржних центара, пошта.

Пијаце које послују у саставу Јавног комуналног предузећа „Београдске пијаце”, у петак, суботу и понедељак, 14, 15. и 17. априла, радиће уобичајено, од 6 до 19 часова, саопштавају „Београдске пијаце”.

На дан Ускрса, 16. априла, неће радити зелене пијаце, осим пијаца „Земун”, „Баново брдо”, „Беле воде” и „Душановац”, које ће радити скраћено, од 6 до 14 часова.

Када су у питању пијаце „ОТЦ” – Нови Београд, у петак и суботу, 14. и 15. априла, радиће уобичајено, од 8 до 16 часова, док ће на Ускрс, 16. априла и у понедељак, 17. априла, пијаца бити затворена.

Паркинг на пијаци „Земун”, на Ускрс, у недељу 16. априла, радиће 24 часа, док ће паркинг на пијаци „Душановац” радити од 7 до 15 часова.

Бензинске станице у време наведених празника радиће 24 сата на државним путевима И и ИИ реда и општинским путевима на територији града Београда, а остале бензинске станице у граду најмање од 6 до 20 сати.

Према одредбама Одлуке о радном времену занатства и трговине на територији града Београда, привредни субјекти који обављају ове делатности радиће према измењеном распореду за васкршње и првомајске празнике, саопштено је из Секретаријата за привреду.

Како се наводи, 14. априла, на Велики петак, дежурни продајни објекти неспецијализованих трговинских формата, претежно прехрамбеног асортимана (хипермаркети, супермаркети, суперете, мини-маркети и др) морају да раде најмање од 9 до 12 сати.

У суботу, 15. априла, дежурни продајни објекти морају да раде најмање од 9 до 12 сати, док у недељу, на Ускрс, дежурни продајни објекти могу бити затворени.

Други дан Ускрса, у понедељак, 17. априла, дежурни продајни објекти морају да раде најмање од 9 до 12 сати.

Дежурни продајни објекти који у време државних и других празника обављају делатност, дужни су да распоред, почетак и завршетак радног времена истакну на видном месту објекта, најмање три дана пре дана државног и другог празника.

Сви трговински и занатски објекти у дане васкршњих и првомајских празника могу бити отворени и могу радити дуже од радног времена које је наведено у саопштењу.

У дане ускршњих и првомајских празника, неспецијализовани трговински формати у којима се обавља трговина на мало, претежно непрехрамбеног асортимана, као и посебни трговински формати могу бити затворени, преноси Танјуг.

Еко Гроцка, комунални сектор не ради у понедељак

Из Еко Гроцке, обавестили су кориснике услуга да за време ускршњих празника службе које се налазе у управној згради у Гроцкој 14. и 17.априла 2023.године неће радити, док комунални сектор неће радити у понедељак 17.04.2023.године, тако да моле кориснике да тог дана не износе комунални отпад.

  • Наредни термин за односење комуналног отпада за насеље Калудјерица (односи се на део насеља који се чисти понедељком и четвртком) је четвртак 20.04.2023. године, док за остала насеља којима се редовно односи комунални отпад понедељком, наредни термин је понедељак 24.04.2023.године, наводи се из Еко Гроцка д.о.о.

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар