Почетна » ОШ „Милоје Васић“ Калуђерица: Родитељи II-4 очајни, директор ћути

ОШ „Милоје Васић“ Калуђерица: Родитељи II-4 очајни, директор ћути

од admin
0 коментар

 Наиме, како кажу родитељи за Жиг инфо, уместо учитељице Ј.Џ постављена је нова која је дошла из друге школе, а на њихово питање директору зашто су променили учитељицу коју су сви волели, одговорио им је да је таква наредба одозго. Због тога су се родитељи одлучили да штрајкују, односно да не пуштају децу у школу док им се не врати учитељица, међутим безуспешно јер на њихове вишебројне захтеве, малтене, нико не одговара.

 

-Наша дивна учитељица Ј. Џ се показала се као одличан педагог . Подстицала је децу на креативност. Деца су без стреса одлазила у школу. Освајали су многобројне награде. Резултати су били и више него одлични. Недељно су имали креативне радионице. Учили се лепом писању и изражавању. Користили нове методе предавања. Сматрамо да је овим начином отказа уговора о раду нанета велика штета нашој деци и учитељици. И наравно да ми као родитељи морамо покушати променити ствари на боље.Напомињемо да ни једним дописом, обавештењем или анкетом о слагању односно неслагању или неким другим документом, нисмо обавештени о намери промене учитеља одељења II-4, како ни пре годину и три месеца, тако ни данас.
Наш захтев је врло једноставан. Молимо да се уради ревизија отказа уговора о раду учитељици Ј. Џ и да се она врати нашој деци.
Такође захтевамо да се писаним путем објасни разлог необавештавања родитеља ученика II-4 о одлуци директора школе о замени учитељице , кажу разочарани родитељи за Жиг инфо.

Родитељу су дописима о овом проблему обавестили више надлежних служби, али одговоре готово и да не добијају. Како кажу за Жиг инфо, директор им је рекао да је морао да смени учитељицу Ј. Џ јер је стигла наредба одозго.

 

Директор ћути и за Жиг инфо

Директор Основне школе „Милоје Васић“ из Калуђерице, Небојша Трифић на питања Жиг инфа о случају смењене учитељице остао је недоступан. Наиме, Жиг инфо је преко званичног мејла упитао директора школе о проблему родитеља одељења II-4 у вези смењивања учитељице Ј.Џ усред школске године, међутим одговор није стигао ни након скоро недељу дана.

 

Факти

Учитељица Ј. Џ.  водила је децу до 8. новембра 2019 г. Она је била учитељица на замени С.Д. Радила је као замена од друге недеље школске 2017/2018. године. „Матична“ учитељица је била само прве недеље са децом, вратила се првог дана следеће школске године у наставу да би другог дана отишла. Дакле, децу је описменила учитељица „на замени“, Ј. Џ.

С. Д је прекинула радни однос и на њено место је дошла учитељица која је као технолошки вишак премештена из друге школе. Одељење ll – 4 је добило трећу учитељицу.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар