Почетна » На 5. седници Скупштине, председник Гроцке окривио своје да раде против државе

На 5. седници Скупштине, председник Гроцке окривио своје да раде против државе

од admin
0 коментар
 
 Седница СГО Гроцка каснила је око пола сата, јер се чекао долазак председника. Барем је тако речено од стране председнице Скупштине ГО Гроцка, Душице Мемаровић. Пре самог уласка у салу, обезбеђење општине је покушало да спречи новинаре Жиг инфа да уђу у зграду општине. Радник обезбеђења је зауставио новинаре Жиг инфа и рекао им да сачекају да види да ли могу да уђу у салу у којој се седница одржавала. Дошло је и до расправе са шефом обезбеђења ГО Гроцка, Владаном Панићем који је, практично, забрањивао да новинари направе фотографије Скупштинске сале у којој се одржава седница. Након тога, новинари Жиг инфа су успели да уђу у салу.

 

Затим је уследила маратонска седница, која трајала преко 4. сата, без прављења паузе. За Скупштинском говорницом највише је доминирао председник ГО Гроцка, Драган Пантелић, затим одборник УГ „Наш човек“ Блажо Стојановић и одборница Заветника, Бојана Букумировић.

На самом почетку седнице, за реч се јавила одборница Заветника, Бојана Букумировић која је саопштила да је прекршен статут СГО Гроцка, односно правилник у којем се наводи да се материјал за седницу Скупштине доставља одборницима најкасније 5 дана раније. Па како није испоштован тај рок, како је изјавила Букумировићка, данашња седница требала би да се одложи.

Међутим, предлог Букумировићке није прихваћен, а председник Гроцке се изјаснио да ни они (представници Гроцке) нису имали материјал пре него је подељен одборницима, из разлога зато што је каснио из Београда.

Одборница Заветника, Бојана Букумировић је у току седнице упитала и зашто се уводе нова радна места у ГО Гроцка, и то некаквих саветника. Такође, како је упитала Букумировићка, зашто није приказано ко ће бити запослен на тим местима, са којом школском спремом и слично. На Букумировићкино питање, конкретан одговор није стигао, већ је начелница Управе ГО Гроцка, образложила да од 2021. године престаје забрана запошљавање, те сама општина може запослити још толико људи. Букумировићка је затражила и да се образложи зашто се, такозваном северу општине, даје мање пара у односу на остатак, али јасно дефинисан одговор није добила.

Најинтереснантије излагање за Скупштинском говорницом имао је председник ГО Гроцка, Драган Пантелић. Председник ГО Гроцка, узимао је реч и по више пута готово по свакој тачки Дневног реда. Лутајући са теме на тему, Пантелић је у једном тренутку упутио јаке оптужбе против својих најближих сарадника и врло често је спомињао Жиг инфо. Према његовим речима, његови сарадници су ти који раде против интереса државе јер износе податке у јавност, односно на Жиг инфо. Нагласио је Пантелић, да све зна и да ће у наредном периоду, најкасније до јануара 2021. године кренути са сменама таквих људи.

– Све инсуације које се раде, а врло добро знам ко их ради, проверићемо их. Ја ћу лично радити тужбу против лица која раде кампању против мене, као Драгану Пантелићу…. Документацију која се износи из општине, које добије, верујте ми да ће добити кривичну пријаву. Званично се све може добити, медији могу да траже, али изношење документације не. Није ми јасно како свака одлука која се донесе, изађе после два минута. Ја као председник општине нисам угрожен, али имам велики притисак на моју породицу и на мене лично. Ја бих препоручио свакоме да добро размисли у којем ће правцу да иде. Није ни мало коректно. Ја нисам овде дошао као један лопов и преварант….. Ја себи нећу да правим стреса више, али  ћу ово да истерам до краја. Врло лако ћемо доћи до података ко нам све и како ради… Ускоро ће бити овде чистке и то озбиљне. Најкасније, до краја јануара 2021.године. Ја сам то планирао да урадим и данас, али нисам стигао, рекао је између осталога Драган Пантелић.

Председник Гроцке је у свом обимном излагању навео и да му сметају карикатуре које излазе на Жиг инфо, као и да ти који износе информације раде против државе. Такође, Пантелић је критиковао рад својих служби, говорећи о подметањима лично њему, као што су урађени роковници, преко искључења интеренета после 16. часова па до нерада у свим службама.

-Не може директно.рс да прозива мене, да ме категоризујете на Жиг инфу да сам исти , да се играте карикатурама са мном.. Да ли сам ја Весић или нисам, али оно су карикатуре које не приличе мени. Ко год да их прави, то је за мене непоштовање личности. Ја ћу да поднесем оставку до краја јануара уколико не добијем дозволу, а добио сам, да посмењујем такве људе…. И верујте да ће у општини Гроцка врло брзо бити пороцесуирани неки људи, додао је председник, Драган Пантелић, након чега је уследио аплауз у сали.

Аплауз је прекинуо одборник Блажо Стојановић, који за говорницом упитао одборнике владајуће већине зашто аплаудирају, кад су они ти о којима се говори, односно да цурење података иде од њих а не од неких других.

Стојановић се у току седнице СГО Гроцка више пута обраћао присутнима. Запитао се зашто нису искоришћена сва буџетска средства, првенствено ЈП „За развој ГО Гроцка“, као и зашто се на целој територији општине не обављају неки радови који су од кључног значаја, а не треба пуно средстава.

-Зашто се општина не потруди да пронађе решење да део смедеревског пута у Гроцкој, где је доста људи изгунило, буде безбеднији?… Можемо поставити камере, семафоре, било шта. То није уопште комликовано урадити…. Не разумем ни зашто се, рецимо, одводи за воду поред путева не чисте… Сећате се какве смо муке имали у Бегаљици, када смо имали поплаве. То општину не може пуно да кошта, а врло је значајно, рекао је између осталога Стојановић.

У току седнице, на постављена питања Блаже Стојановића, председник Гроцке је увек одговарао. Сложио се са њим да постоје неке ствари да могу да се реше врло просто, али да ни након четири месеца он није успео да среди ситуацију у општини, односно да има пуно људи који не знају ни неке основне задатке да реше.

Блажо Стојановић је даље у свом излагању истицао значај Спортске хале, као и амбуланте у мањим местима и упитао се зашто се и то не завршава. Председник Гроцке је одговорио Стојановићу да је све то у плану. Стојановић је после подсетио Пантелића да је СНС на власти од 2012. године да се од тада сваке године све то налази „у плану“.

 

Погледајте пренос данашње седнице:

 

 

Други део:

 

ЕЖИ

Можда ти се свиди

Оставите коментар

four + eleven =