Почетна » ПРЕКИПЕЛО ИМ ТЕ ХОЋЕ ДА БЛОКИРАЈУ ДЕПОНИЈУ Ритопечани не желе да чују више изговоре, а са локалцима неће више причати

ПРЕКИПЕЛО ИМ ТЕ ХОЋЕ ДА БЛОКИРАЈУ ДЕПОНИЈУ Ритопечани не желе да чују више изговоре, а са локалцима неће више причати

од admin
0 коментар

Ко зна колико већ година, можда и деценија се поставља питање Ритопечког водовода. Ово насеље у ГО Гроцка на 15.ак километра од града, на обали Дунава још увек нема изграђен водовод.

У последњих пет година, од како су напредњаци на власти у ГО Гроцка, изградња водовода обећана им је више пута. Исто толико пута се кретало и са радовима, али завршетка изградње овог „Скадра на Бојани“ ни на видику.

Најновија информација је да ће се средства за изградњу Ритопечког водовода издвојити тек у 2019. години.

Ритопечани су претходних година , такође, више пута протестовали. Блокирали су и Винчанску депонију. Сваки протест резултирао је неким успехом, али недовољним да би се водовод изградио до краја. Зато су вечерас одлучили, на Сретење, односно 15. фебруара блокираће поново депонију. Како кажу разлог је да више не желе да чекају. Исто тако кажу да неће више преговарати са представницима из Гроцке већ траже да то искључиво буду представници из града.

-Вечерас је председник ГО Гроцка, Драгољуб Симоновић држао састанак у Ритопеку. Причао је само о посипању путева. Пробали смо да поставимо питање и водовода, који нам је преко потребан. Међутим, председник Симоновић је више пута избегавао одговор. Након нашег инсистирања да нам објасни шта се дешава са изградњом водовода, почео је да на нас пар виче како смо жутаћи, како само желимо да узурпирамо напредак ове власти и сличне реченице. Установили смо да са њим се не може разговарати и да је оптерећен неким политичким непријатељима. Он изгледа не схвата да је проблем водовода од изузетне важности за Ритопек и да ту нема никаквих подела на било какве странке. Због свега тога, одлучили смо да 15. фебруара на Сретење поново блокирамо депонију у Винчи. Распитали смо се знамо да тада раде, само мањим капацитетом. Оно што ће кључно бити у овој блокади јесте чињеница да нећемо уопште преговарати са општинским челницима, већ ћемо тражити да се преговори воде са представницима Београда јер је евидентно да председника Гроцке не занима овај порблем. Они јесу најавили сада поново да ће средства бити обезбеђена у 2019. години, али та средства су већ требала бити одавно распоређена, бар је тако обећавано. Како су кренули, водовод у Ритопеку реално не може да се очекује пре 2025. године, а требао је бити завршен још пре 4. године, кажу за Жиг Инфо мештани Ритопека који ће организовати овај протест.

 

За Жиг Инфо:

Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар