Почетна » Грочански биоскоп није издржао ни годину дана, пукле „даске које живот значе“, КУД из Врчина одложио концерт

Грочански биоскоп није издржао ни годину дана, пукле „даске које живот значе“, КУД из Врчина одложио концерт

"Скадар на Грочици"

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Концерт КУД-а „Стеван Штрбац“ из Врчина синоћ је прекинут јер је дошло до оштећења (пуцања) бродског пода у грочанском биоскопу. На срећу, нема повређених.

Оштећење на бини, грочански биоскоп

Из руководства КУД-а наводе да су на време приметили оштећење, те су због истог прекинули концерт који ће бити одржан накнадно у Врчину, што је и саопштено синоћњој публици.

  • Било је малишана који су први пут требали да изађу на бину, али нажалост то им синоћ није било омогућено због „пуцања бине“, због тога ћемо одржати концерт у току следеће недеље у Врчину. На срећу, на време смо приметили оштећење, те није било повређених, навели су из руководства КУД-а Стеван Штрбац.

Они који су били на лицу места кажу да је такозвани бродски под уздигнут од бетонске бине и да је постављен на фланше.  Из неког разлога, како наводе, дошло је до пуцања пода, односно дасака. Испод дасака, види се бетон, вероватно од бине.

Подсетимо, званично са радом грочански биоскоп започео је, након септембарског пробног периода, 26. јануара 2024. године.

Гроцка: Поново ради биоскоп, а „докле ће не знамо“

Прошло је скоро 11 година од како је бивши председник ГО Гроцка, такође напредњак, Драгољуб Симоновић обећао биоскоп. Од његовог првог обећања, најаве су стизале више пута. Реконструкција на згради биоскопа почела је још 2020. а затим се одугловлачила да би у току прошле године, барем се тако мислило, завршило са градњом.

Међутим, оно што је одмах замерено јесте фасада биоскопа која не доликује „заштићеној културној зони“ каква је грочанска чаршија. Грочански биоскоп штрчи у чаршији као зграда Пинка на Дедињу. А када су завршени радови, видело са да пројекат није добар. Затим се кренуло у набавку биоскопских столица, „дозиђивање билетарнице“ и још доста „грађевинских радова“.

Према документима до којих је дошао Жиг инфо, реконструкција биоскопа коштала је преко 74 милиона динара без ПДВ-а. Прво је било „договорена цена“ за 10 ак милиона нижу, али је затим дошло до „повећања“ цене.

Стигле љубичасте столице за биоскоп у Гроцкој по цени од 266 евра за једну

Како је иза нас викенд, од надлежних из ГО Гроцка нисмо успели да сазнамо да ли ће због овог пропуста неко одговарати, односно да ли ће коначно доћи до кажњавања оних који су направили овакав пропуст.

Као што је речено, на срећу, није дошло до повређивања учесника, али је ипак дошло до трагедије, јер нешто што је  је плаћено преко 765 хиљада евра,  није издржало са радом ни годину дана. Замислите да је КУД из Врчина имао госте из иностранства и да је оно што би их дочекало, била „новоизграђен биоскоп“ са попуцалим „даскама које живот значе“.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар