Почетна » Транспарентна крађа народних пара у Гроцкој преко Удружења

Транспарентна крађа народних пара у Гроцкој преко Удружења

од admin
0 коментар

 

8. седница СГО Гроцка, Драган Пантелић

Иста седница донела је и двосатну расправу, а на једној од тачака Дневног реда било је и гласање за предлог Одлуке о измени начину финансирања програма и пројеката удружења из буџета ГО Гроцка. Пре тога је, по Приговору Жиг инфа, обустављена  додела средстава због уочених пропуста са елементима кривичног дела. Како би прикрио пропусте у раду Комисије коју је сам поставио, председник Гроцке одлучује да поништи конкурс за финансирање удружења. Комисија, иако је дужна по Закону, никада није одговорила на Приговор Жиг инфа.

На Осмој седници СГО Гроцка, практично је измењен правилник и једина „препрека“ за учешће јесте да Удружење мора бити пријављено минимум шест месеци на територији ове локалне самоуправе пре расписивања конкурса.

Одборник и председник СПС-а Ђорђе Станојевић је за Скупштинском говорницом затражио, да због бољег разумевања, му се конкретно одговори да ли се у измени Одлуке о удружењима стриктно наводи да учесници конкурса морају имати пребивалиште минимум шест месеци на територији Општине Гроцка, као и да ли то значи да ако се не испуњава тај услов не може се конкурисати, односно пријаве ће се одбацити. Од предлагача за измену Одлуке добио је потврдан одговор.

DUGME DONIRAJ LINK

У понедељак 15. новембра Комисија за доделу средстава удружењима, на чијем челу је Борис Прибичевић, ипак свесно доноси одлуку да додели новац удружењима која не испуњавају готово једини услов.

Према објављеној листи вредновања, која није послата учесницима конкурса, већ само објављена на сајту гроцка.рс под датумом 14.10.2021. наводи се да три удружења нису бодована јер не испуњавају услов из члана 2. Одлуке, односно да су тек недељу дана пре расписивања Конкурса седиште пребацили на територију ГО Гроцка. Од три удружења, два удружења су од власника радио Пулса Стефана Радића, која су наводно регистрована на Булевар Ослобођења 26 ж у Гроцкој. Треће удружење , које не испуњава услове а добило је новац  јесте  „Липовачки дар“. Сва три удружења добила су по 30 000 динара, иако не испуњавају формално -правни услов за учешће на конкурсу.

pulskomkonkon

Део из листе вредновања Комисије

Према објављеној листи вредновања, Комисија на челу са Борисом Прибичевићем је предложила да се за ова три Удружења доделе средства у висини од 30 000 динара, али се не наводи да је исти предлог усвојен. Ипак, у табели додељених средстава, новац је додељен поменутим Удружењима.

Иначе, приликом претраге на порталу Агенције за привредне регистре нисмо пронашли да постоји регистровано Удружење „Липовачки дар“. Због тога нисмо могли да утврдимо ко стоји иза овог Удружења, уколико оно уопште и формално правно постоји.

На овом Конкурсу додељено је 3 милиона динара из буџета ГО Гроцка. 

Подсетимо се, од како је на чело ГО Гроцка постављен Драган Пантелић, новац из буџета је додељиван и „умрлима“. Буџетска инспекција је контролисала рад ГО Гроцка и утврдила да се новац из буџета ГО Гроцка, у 2020. години доделио против правно  грађанским и спортским удружењима. Судећи по председнику Гроцке, Драгану Пантелићу овакав начин управљања општином је „развојни ка путу сузбијања корупције“. Све док, можда, општина Гроцка не прође као и предузеће у већинском власништву Пантелића, односно оде у стечај.

 Бонус видео: Осма седница СГО Гроцка

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар