Почетна » У четвртак Весић обишао радове на школи у Лештанима без представника ГО Гроцка

У четвртак Весић обишао радове на школи у Лештанима без представника ГО Гроцка

од admin
0 коментар

– Након бараке у којој су деца до прошле године похађала наставу, основци Лештана ће од септембра имати једну од најмодернијих осмолетки у Београду – рекао је Весић.

Он је подсетио на то да од августа прошле године трају радови на изградњи школе.

– Грађани добро знају каква је то била барака и неусловна школа. Ово је нова школа са скоро 5.500 квадратних метара у коју ће ићи 1.500 ученика. У овом тренутку је завршено око 60 одсто радова. Урађен је грађевински део, сада се полако завршава унутрашње опремање школе, односно фини радови. Испред ће бити школско двориште, а иза објекта два спортска терена – рекао је Весић за Тањуг.

Према његовим речима, деца у Лештанима ће први пут имати фискултурну салу, која ће бити једна од бољих у Београду.

– Осмолетка која је постојала раније била је истурено одељење школе из Винче и њу су похађали ђаци од првог до четвртог разреда. Лештане ће од септембра имати нову школу, која ће бити осмогодишња – указао је заменик градоначелника.

Он је додао да ће у школу бити уложено око 550 милиона динара, те да радове изводи компанија „Јадран д.о.о”. Следећи пројекат је школа у Миријеву и на левој обали Дунава, где је неопходно да се уради још једна школа, најавио је Весић.

Град Београд континурино ради све што може када је у питању предшколско и основно образовање, како је рекао, како би деца ишла у добре и функционалне школе.

– Срећан сам што ће најмодернија школа у Београду бити у Лештанима, а што је јасан показатељ да нема разлике између деце у центру града и оне на периферији – истакао је Весић.

Ресорни секретар Славко Гак је прецизирао да је вредност укупних радова на вртићима и школама у Београду у овом тренутку око 900 милиона динара.

Он објашњава да ванредно стање у земљи није зауставило обнову образовних установа у Београду.

– Све што смо зацртали у 2020. години тече по плану. Тренутно нам је у фокусу дезинфекција свих објеката, радимо у складу са могућностима са Заводом за биоциде и медицинску екологију, како бисмо спремно дочекали дан када ће се малишани вратити у објекте – истакао је Гак.

Од представника испред ГО Гроцка током обиласка радова Весића на школи у Лештанима нико није био. Према информацијама Жиг инфа, има оних који нису ни знали за ову посету, а поједини кажу да се они пак баве актуелним питањима око корона вируса, те на свакодневном нивоу држе састанке те врсте.

 

ЕЖИ

Можда ти се свиди

Оставите коментар