Почетна » Зелени Србије нису потписали коалицију, већ су прешли у СПС!

Зелени Србије нису потписали коалицију, већ су прешли у СПС!

од admin
0 коментар

10 највећих одбора Зелених Србије, међу којима је и општински одбор Гроцке, оглашава се поводом сазнања да је Социјалистицка партија Србије синоћ предала листу за избор Народних посланика на изборима заказаним за 24.април на којој се на листи кандидата СПС-а налази и досадашњи в.д. председника и народни посланик Зелених Србије Иван Карић.

Овим саопштењем Одбори Зелених Србије се ограђују од кандидатуре Ивана Карића наводећи да истакнута кандидатура на листи СПС-а не представља политичке идеале и циљеве за које се залажу Зелени Србије већ управо супротне, уско везане за деловање из личног користољубља, злоупотребу овлашћења појединца, извртање руглу демократских процедура унутар једне политичке организације али и изван ње као и утилитаризам као вредносни систем у политичком и друштвеном животу уопште.

Одбори Зелених Србије овим саопштењем обавештавају јавност да се ради о индивидуалном чину Ивана Карића предузетом у личном договору са челницима Социјалистицке партије Србије без консултације и сагласности Главног одбора Зелених Србије као јединог овлашћеног органа странке за доношење одлуке о коалицијама са другим политичким странкама и организацијама.

Најзад, иако су неспорно политичка трговина и мешетарање и довели Ивана Карића на листу политичке странке у чијем окружењу се најприродније осећа, чиме је нанета ненадокнадива штета нарастајуцој идеји Зелених у српском јавном животу као и пристојним и искреним људима који је репрезентују, јасно је упориште чланова, пријатеља, симпатизера и подржаваоца Зелених Србије да истрају у борби за друштвене вредности за које се залажу.

Одлазак појединаца као што је Иван Карић у политичке странке као сто је СПС само ће им у тој борби помоћи.

Иза датог саопштења стоје одбори Зелених Србије:

Зелени Србије ГО Панчево
Зелени Србије ГО Сомбор
Зелени Србије ГО Чачак
Зелени Србије ГО Суботица
Зелени Србије ГО Смедерево
Зелени Србије ОО Ивањица
Зелени Србије ОО Књажевац
Зелени Србије ОО Пожега
Зелени Србије ОО Стари Град
Зелени Србије ОО Гроцка

Можда ти се свиди

Оставите коментар

15 − 5 =