Почетна Локалне вестиГроцка ПОЗИВ ИЗ ОПШТИНЕ ГРОЦКА: Због ситуације у „Еко Гроцка“, стигао италијански партнер

ПОЗИВ ИЗ ОПШТИНЕ ГРОЦКА: Због ситуације у „Еко Гроцка“, стигао италијански партнер

од admin
0 коментар

Иначе, према информацијама Жиг инфа, Симоне као заступник „Магип доо“ дошао је у Србију на позив двоје координатора СНС-а, који су уједно и представници власти у Гроцкој, Стефана Дилберовића и Миленка Буквића. Наводни позив је упућен због тога што директори „Еко Гроцке“ Марија Милановић и Милош Бугарчић не желе да сарађују са њима, односно да не извршавају наредбе из ГО Гроцка као и да се ово двоје директора баве политиком.  Шта је тачно било на састанку се не зна, а оба представника тврде да су ту због решавања неких текућих питања.

 

Наиме, Симон Рица је за Жиг инфо изјавио да је повод састанка био како би се резимирала ситуација у „Еко Гроцка“ и да је састанак организован на позив ГО Гроцка.

 

-Посао „Еко Гроцке“, у најбољем делу, што се нас тиче иде у добром смеру. Ми се надамо да ће бити још боље и да ћемо постати пример за многе друге. Све то зависи, како од нас, тако и од Јавних институција. Ово је био само један обичан састанак у погледу функционисања предузећа. Ми овде долазимо већ пет година и долазићемо још, рекао је за Жиг инфо Симон Рица.

 

И председник СГО Гроцка, Стефан Дилберовић изјављује да се на овом састанку разговарало о функционисању предузећа.

 

-Тема састанка је била тренутна ситуација у „Еко Гроцке“ као и о поштовању уговора које је потписан. Био је то један врло кратак састанак, изјавио је Стефан Дилберовић за Жиг инфо и додаје да је он на том састанку био као представник  мањинског партнера , односно ГО Гроцка који је имао састанак са искључиво директором „Магипа“ као већинског партнера.

Ранијих дана спекулисало се да односи између директора „Еко Гроцке“ и координатора СНС-а нису добри. 

Подсетимо се, 1. новембра 2015 године, на подручју ГО Гроцка са радом почело jе прво јавно- приватно партнерство за делатност комуналних услуга. То предузеће, „Еко Гроцка“ је у власништву наводно италијанског „Магипа“ и ГО Гроцка у односу 80 наспрам 20 одсто.

 

За Жиг инфо:
Зоран Лалић, Слободан Симић

Можда ти се свиди

Оставите коментар