Почетна » У Врчину и Заклопачи живот без воде у доба короне

У Врчину и Заклопачи живот без воде у доба короне

од admin
0 коментар

 Чини се да, барем по коментарима на друштвеним мрежама, највећи проблем око водоснабдевања је у деловима Врчина и Заклопаче.

-Живим у Врчину у улици Гробљанска у тотално нехуманим условима. Већ више од 20 дана имамо проблем са водом, тачније немамо је! У време пандемије корона вирусом и карантина који трају и по 72 часа, ми смо без воде за пиће и одржавање личне хигијене, где нам ако не добијемо ковид-19, сигурно следује жутица. Обраћали смо се у више наврата „ЈП Водовод и Канализација Гроцка“, где смо добијали следеће одговоре: 

Нису упућени да ми немамо воде; Неконтролисана је потрошња воде; Пуне се базени за део Врчина који мора имати воду и слично, каже за Жиг ифо мештанин Врчина Бојан. М.

Нешто можда мало мање проблема имају и становници Заклопаче. И код њих вода у чесмама ретко залази. Саопштења поводом Заклопаче, што се тиче ЈП „Водовод и канализација Гроцка“ су скоро па идентична, односно недвосмислено указују да воде једноставно нема у довољним количинама како би се ова два места снабдела.

Више информација о водоснабдевању од стране грочанског водовода– ОВДЕ

Иначе, 2013. године од стране актуелне власти у Гроцкој ископана су два бунара, један у код Виле Гавриловић у Гроцкој, други у Врчину. Ископавање ова два бунара коштало је грађане ГО Гроцка преко 13 милиона динара, а права цена ископавања се не зна јер су званичници увек давали различите информације.

Бунар код Виле Гавриловић те 2013. године, како је тада наша редакција писала, градио се на трусном подручју, односно клизишту. Иако су стизали и апели од стране грађана да се бунар на том месту не гради, он је ипак изграђен. Годину дана касније, 2014. године у Поповић крају (непосредно у близини изградње бунара у Гроцкој) десило се клизиште где је уништено 15 -ак кућа. Када смо направили ретроспективу догађаја о изградњи грочанског бунара и упитали се ко ће сада одговарати за новац који је уложен у изградњу истог, а притом се знало да се гради на клизишту, тадашњи директор ЈП „Водовод и канализација“ С. Стефановић поднео је тужбу против тадашње наше редакције због узнемиравања јавности и лажно објављених података о изградњи бунара. Међутим, одлуком Апелационог суда, тадашњем директору водовода је тужба одбачена а суд је утврдио да је  овај текст урађен са новинарском пажњом, те да је опасност од клизишта заиста постојала. Није познато да ли је ико поднео након тога  тужбу против тадашњег директора због евидентно ненаменског трошења новца, као и због могућег изазивања клизишта у Поповић крају због изградње бунара. 

 

За Жиг инфо:
Милан Јовановић

Можда ти се свиди

Оставите коментар