Почетна » Погибија радника у „Наменској“: Жустра расправа, адвокати се свађали у судници

Погибија радника у „Наменској“: Жустра расправа, адвокати се свађали у судници

од admin
0 коментар

 

Милован Миливојевић, отац настрадалог Миломира који и данас сведочи, на трећем рочишту за редом, рекао је да је до сада укупно 125 пут дошао у ивањички суд.

У једном тренутку данашњег суђења повела се расправа између адвоката Боривоја Боровића и Драгана Палибрка. Наиме, Палибрк је судији упутио примедбу зашто се Боровића дају толика овлашћења јер их он нема с обзиром да је пуномоћник породице Миливојевић. А онда му је Боровић одговорио да је он “адвокат председника Србије и да се тако представља у јавности.

За смрт двојице радника 2017. године суди се Радошу Миловановићу, генералном директору, Владимиру Лончаревићу, руководиоцу погона Ракетна горива и Тому Стојићу, руководиоцу сектора Безбедност и заштита на раду.

Такође, жустра расправа избила је и између Милована Миливојевића и оптуженог Лончаревића који му је постављао питања.

Миливојевић је рекао судији да га је Лончаревић вређао док је одговарао.

„Рекао ми је да не млатим. Вређа ме, као и Миловановић раније. Никада то нисте унели у записник“, рекао је судији Миливојевић.

Током суђења, које је почело у октобру 2019. године, када су радници поздрављали и подржали директора, а вређали породицу настрадалог Миливојевића, оптужени су негирали кривицу.

Занимљиво је да је генерални директор Наменске из Лучана само дан након гостовања ова настрадалог радника на Н1, од Регионалне привредне коморе из Краљева, добио признање за регионалног пословног лидера јер је како се наводи заслужан за развој и напредак фабрике.

Милан Марковић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар