Почетна » ИСПОВЕСТ СРЂАНА БАБИЋА „У Либији сам био на ивици смрти, јео сам само пиринач“

ИСПОВЕСТ СРЂАНА БАБИЋА „У Либији сам био на ивици смрти, јео сам само пиринач“

од admin
0 коментар

Нису ме тукли, али сам за ових десет месеци преживео праву психичку тортуру због које сам био на ивици смрти – рекао је по повратку у Србију Срђан Бабић.

Бабић је после десет месеци заточеништва у Триполију у среду по подне стигао кући код жене Весне и сина. Пре тога, по слетању на београдски аеродром разговарао је са припадницима БИА.

– Девет месеци сам био у ћелији без прозора. Нико ме није тукао ни физички мучио, али су услови у затвору били катастрофални. Хигијена на најнижем нивоу, није било ни довољно хране. Јели смо само пиринач. Па тамо затворски чувари нису примили плату шест месеци, а камоли да нама дају. Срећом, дозвољавали су понекад да ми пријатељи споља донесу нешто да поједем, да се пресвучем. Морао сам да поштујем њихове верске обичаје, рамазан… Смршао сам скоро 20 килограма, оболео сам. Живот ми је био на ивици. Зато су ме на крају пребацили у затворску болницу. Тамо сам био последњих месец дана, али и тамо су услови испод сваког нивоа – испричао је Бабић припадницима БИА.

У повратку посетио Малту
Некадашњи припадник обезбеђења премијера Зорана Ђинђића, који је након хапшења у Либији пуштен из затвора, срео се у повратку са премијером Малте Џозефом Мускатом.

Каже и да је на крају ослобођен свих оптужби за које су га теретиле паравојне формације које су га 30. марта прошле године и ухапсиле.

Након ослобођења од оптужби, уследило је и његово ослобађање из Либије. Са њим је ослобођен и Александар Хас, директор француске компаније “Аргус”, за коју је Бабић и радио на пословима физичког обезбеђивања дипломатских и привредних мисија у Либији.

Обојица су најпре пребачена на Малту, а затим за Аустрију, одакле је у среду Бабић и долетео за Београд.

Т. М. С.  Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар