Почетна » Милан Радоичић у МУП дао изјаву у својству грађанина

Милан Радоичић у МУП дао изјаву у својству грађанина

од Други Пишу
0 коментар

Милан Радоичић одазвао се позиву државних органа Републике Србије, наводи МУП у саопштењу.

„Данас, у 10 часова, у пратњи свог адвоката, приступио је у просторије Министарства унутрашњих послова, како би у својству грађанина дао изјаву на околности трагичног догађаја у месту Бањска, рано ујутру у недељу, 24. септембра 2023. године“, наводи МУП у саопштењу.

О наведеном ће, додају, у форми извештаја бити обавештено Више јавно тужилаштво у Београду, које ће предузети даље процесне мере и радње из своје надлежности.

Подсетимо, у недељу, 24. септембра, у селу Бањска убијен је косовски полицајац, после чега је уследила акција специјалних јединица Косовске полиције усмерена на наоружану групу која је уточиште покушала да пронађе у манастиру Бањска. У акцији су убијена тројица Срба, пореклом са севера Косова.

Доскорашњи потпредседник Српске листе Милан Радоичић преузео је на себе одговорност за дешавања у селу Бањска, наведено је у изјави коју је медијима прочитао његов адвокат Горан Петронијевић.

Радоичић је у изјави истакао да у томе није имао никакву помоћ власти из Београда, нити их је о својим намерама обавестио јер су се већ раније разишли у одређеним ставовима.

А министар унутрашњих послова Косова Џељаљ Свећља изјавио је да ц́е косовски надлежни органи, преко међународних партнера, тражити изручење из Србије „свих који су учествовали у планирању и реализацији акције терориста“ у Бањској.

Амерички секретар Ентони Блинкен објавио је у петак на друштвеној мрежи X да је разговарао с председником Србије Александром Вучићем.

„Разговарао сам с председником Вучићем о томе да се нагласи потреба за деескалацијом тензија са Косовом и позову на одговорност они који су одговорни за недавне насилне нападе. Такође је наглашена важност потпуне имплементације обавеза у оквиру Дијалога који води ЕУ“, написао је Блинкен.

Фото Н1

Н1 Београд

Можда ти се свиди

Оставите коментар