Почетна » КАКО ЈЕ ПАО БРАТ „КОМУНАЛЦА КРИМИНАЛЦА“ ИЗ ВРЧИНА Изнудио 13.000 евра и „мерцедес“, а онда УХВАЋЕН НА ДЕЛУ

КАКО ЈЕ ПАО БРАТ „КОМУНАЛЦА КРИМИНАЛЦА“ ИЗ ВРЧИНА Изнудио 13.000 евра и „мерцедес“, а онда УХВАЋЕН НА ДЕЛУ

од admin
0 коментар

Како су пренели медији, београдска полиција ухапсила је Алена Ракочевића (34) приликом примопредаје 10.000 евра у насељу Врчин, а осумњичен је за изнуду од двоје Београђана.

Како „Блиц“ сазнаје, Ракочевић је новац изнуђивао од једног Београђанина и његове мајке, а све на име непостојећег дуга.

– Драма те породице почела је пре годину дана. Осумњичени је претио и прво од сина тражио да му врати новац иако овај никада од њега није узео паре. Уплашени човек почео је да му даје новац – каже саговорник „Блица“ упознат са истрагом.

Убрзо је и мајка оштећеног сазнала за све, па је Ракочевић почео и од ње да тражи новац.

– Ова породица је у протеклих годину дана изнуђивачу у неколико наврата давала по неколико хиљада евра. Дали су укупно 13.000 евра, а рекеташу се свидео и њихов ауттомобил, па су му дали и „мерцедес“ – напомиње наш извор.

После сваке исплате, жртве рекеташа, мајка и син, надали су се да ће изнуђивач престати с тим. Његови апетити, међутим, постајали су све већи.

Овог месеца од оштећених захтевао је чак 50.000 евра, а жртве су тада постале свесне да Ракочевић никада неће престати с изнудама и коначно су га пријавили полицији.

Консултовало се и са тужиоцем, па су новчнице које је требало да предају рекеташу Ракочевићу обележене. По ранијем договору, састали су се с Ракочевићем у Врчину и предали му 10.000, део од тражених 50.000 евра. Убрзо по преузимању новца, Ракочевића је ухапсила полиција.

Оно што је можда интересантно за грочанску јавност јесте податак да је ухапшени Ракочевић брат од тетке шефа Одсека комуналне инспекције у Гроцкој.

Бивши директор Унутрашње контроле Железница Србије, Владимир Теофиловић је већ доста пута био занимљив разним медијима због свог рада и позиције које је стицао на доста брз начин чак и за овдашње прилике у нашој држави.

Подсетимо се, директно из Ургентног центра где је стављао гипс у ортопедској амбуланти, садашњи председник ГО Гроцка Драгољуб Симоновић га је поставио на једно од најодговорнијих места, директора службе која контролише трошење новца у „Железницама“ и тако постао стручњак за финансије.

Након што је смењен у Железницама, Симоновић проналази запошљење за Теофиловића прво у „Еко Гроцкој“, а затим га поставља за шефа комуналне инспекције, упркос забрани запошљавања. Теофиловић се поново, такође, експресно дошколовао и положио испите који су му потребни да би радио у комуналној инспекцији.

О Теофиловићу, Жиг Инфо је писао у више наврата. Од тога да, према важећем закону, не може бити шеф Одсека комуналне инспекције, до мобинга који извршава над радницима.

Интересантно је да је из више надлежних институција стигло решење да Теофиловић не моће да врши дужност шефа Одсека комуналне инспекције јер према важећем Закону о инспекцијском надзору, по члану 45. радом инспекције може руководити лице које поред услова утврђених овим законом за рад на радном месту инспектора има и најмање пет година радног искуства на пословима инспекцијског надзора. Осим од прошле године „искуства“ у комуналној инспекцији, Теофиловић нема других додирних тачака са обављањем истих делатности.

Међутим на решења надлежних институција нико не реагује те је Теофиловић још увек шеф Одсека комуналне инспекције у Гроцкој.

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић/Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар