Почетна » ПРВИ СУСРЕТ ТИЈАНИНОГ ОЦА С КРВНИКОМ: Срце ми је препукло, не желим да то доживи ниједан родитељ!

ПРВИ СУСРЕТ ТИЈАНИНОГ ОЦА С КРВНИКОМ: Срце ми је препукло, не желим да то доживи ниједан родитељ!

од admin
0 коментар

У себи сам све време понављао: Како си могао? Он ме ниједном није погледао, каже отац девојчице коју је убио Драган Ђурић (35)

За такав сусрет човек никад не може бити спреман. Посматрао сам ту громаду од човека, прошла ме је језа, осетио сам гађење. У себи сам све време понављао исто питање: „Како си могао?“ Тијана је била нежна, крхка, као перце, а он је себи дао за право да јој одузме будућност, да је убије…

Овако је након припремног рочишта у Вишем суду у Суботици за Курир започео исповест Игор Јурић, отац Тијане Јурић (15), коју је 26. јула прошле године убио месар из Сурчина Драган Ђурић (35). Осам месеци прошло је од злочина који је шокирао читаву Србију, а Тијанин отац јуче се срео с монструмом који му је убио дете.

Све време ћутао

– Ниједном није подигао главу, ниједном ме није ни погледао. Иритирао ме је његов изглед! Поготово када сам стекао утисак да га све што је урадио мојој Тијани није дирнуло ни најмање јер је одавао утисак некога ко мисли: „Десило се, па се десило.“ Све време је ћутао, осим што је изговорио име и личне податке. Провести скоро два сата у просторији са човеком који ти је убио дете, то је осећај који не желим да доживи ниједан родитељ – истиче потресени Јурић.

Тијанин отац каже да га је највише иритирала чињеница да Ђурић није показао ни трунку емоције док је у судници читана оптужница, са најситнијим појединостима стравичног злочина.

– Зато ме највише боли када видим у новинама слику свог детета поред фотографије њеног убице. Сад кад сам га видео, не знам шта је адекватна казна, 80, 100, 1.000 година затвора. Мислим да је нема… – огорчен је Игор Јурић.

Он открива да су га психолози у Белгији припремали за почетак суђења, али је, како каже, мислио да ће све лакше поднети.

– Ноћима нисам спавао… Био сам нервозан, изгубљен… Док су изношени оптужница и признање, у којима је до детаља описано како је Тијана умрла, нисам могао да се помирим са тим сазнањем, са којим ћу морати да живим до краја живота, са којим ћу и умрети… – додаје Јурић.

Последњи разговор

Отац убијене девојчице каже да му је јуче све време у ушима одзвањао Ђурићев разговор с Тијаном након што ју је отео.

– У свакој речи сам препознао Тијану. Она га је молила да је пусти кући, говорила је да жели да иде код маме и тате, да никоме неће рећи шта се догодило. Он је обећао да ће то и урадити, само да буде мирна… Слушајући то, осећао сам као да сам умро. Срце ми је препукло – каже очију пуних суза Игор Јурић.Главни претрес заказан је за 22. и 23. април и 5. и 6. мај.

Исказ убице Како је Ђурић описао злочин
ЗАПОМАГАЛА ЈЕ, ПА САМ ЈЕ ЗАДАВИО!

Ђурић је након хапшења, без имало кајања и гриже савести, признао да је убио Тијану и њено тело закопао на десетак километара од Сомбора. Он је одвео полицију и показао им место на ком је усмртио девојчицу.

– Ударио сам је аутомобилом, а кад је почела да дозива помоћ, ухватио сам је за врат, ударио неколико пута шаком у главу и угурао у аутомобил. Одвезао сам је у неку њиву. Викала је: „Пусти ме! Полиција“, а ја сам говорио: „Смири се, решићемо све, само док смислим куда ћемо и како ћемо“ – рекао је Ђурић на саслушању.Монструм је тад, како је рекао, ухватио Тијану испод пазуха и спустио је на леђа на земљу.

– На месечини сам видео да јој је усна била отечена. Задавио сам је дуксерицом која јој је била око врата – хладнокрвно је признао оптужени.

Ђурићев адвокат
ТРАЖИЛИ СМО СУЂЕЊЕ ВАН СУБОТИЦЕ

Припремно рочиште је протекло у миру, оптужени се није изјашњавао о оптужници. До сада је три пута давао исказ и те исказе неће мењати. Теза са којом ми идемо није уопште да ли је то учинио, већ шта је учинио. Од суда смо тражили да се суђење измести из Суботице због великог притиска јавности – рекао је Ђурићев бранилац Виктор Гостиљац.

 

(kurir)

Можда ти се свиди

Оставите коментар