Почетна » ОСУЂЕНИ И СВИ ЧЛАНОВИ ГРУПЕ Дарко Шарић осуђен на 20 година

ОСУЂЕНИ И СВИ ЧЛАНОВИ ГРУПЕ Дарко Шарић осуђен на 20 година

од admin
0 коментар

На вишегодишње затворске казне осуђени су и чланови његове групе, тако да је Горан Соковић добио 20 година, Жељко Вујановић 18 година, Родољуб Радуловић, који је у бекству, 11 година и шест месеци

БЕОГРАД – У Специјалном суду данас је Дарко Шарић осуђен на 20 година затвора због шверца 5,7 тона кокаина из Латинске Америке у западну Европу.

На вишегодишње затворске казне осуђени су и чланови његове групе, тако да је Горан Соковић добио 20 година, Жељко Вујановић 18 година, Родољуб Радуловић, који је у бекству, 11 година и шест месеци.

Изрицање пресуде, коју је више од сат времена читао судија Синиша Петровић, пратили су многе домаће и стране новинарске екипе.

Шарић није присуствовао објављивању пресуде, јер, како је објаснио судија он то није желео.

Остали чланови Шарићеве групе осуђени су на казне затвора од 11 до 15 година, тако да је Марко Пандрац, који је у бекству, добио 13 година и 6 месеци, Ненад Новаковић и Бошко Недић, који су, такође у бекству, осуђени су на 15 година затвора, а Дарко Тошић, који је недавно ухапшен у Холандији на 13 година и 6 месеци затвора

Одлуком Суда Никола Димитријевић, који је у притвору осуђен је на 13 година затвора.

На по 11 година затвора осуђени су Живко Сидински, Бобан Стојилковић, Марко Дабовић и Борислав Туњић, који су у притвору.

На исту казну осуђени су Небојша Сретеновић, Марко Рачић, и Владимир Рачић који су у бекству.

Петар Обрадовић, који је у бекству, осуђен је на 12 година и 6 месеци, а Милан Миловац, који је такође ван домашаја правде, на 12 година затвора.

Сведок сарадник Небојша Јоксовић осуђен је на 5 месеци затвора, Радан Адамовић на 10 месеци, а Драшко Вуковић на осам месеци затвора.

Тужилаштво за организовани криминал је претходно затражило да се Шарић и остали осуде на максималне казне затвора од 30 до 40 година, док је Шарић тврдио да су му оптужбе намонтиране вољом бивше власти.

Данашња пресуда је првостепена што значи да ће незадовољне стране – и адвокати осуђених и Тужиластсво, моћи да уложе жалбу Апелационом суду.

ЖАЛБА
Адвокат Радослав Баћовић, који брани првоокривљеног Дарка Шарића, најавио је да ће у року од 30 дана уложити жалбу на пресуду којом је његов клијент осуђен на 20 година затвора, због шверца кокаина и рекао да је пресуда преписана оптужница. Баћовић је, не прецизирајући, рекао да Шарић није присуствовао изрицању пресуде из личних разлога. Према његовим речима, било је јасно какву ће пресуду суд изрећи када је одбио предлоге одбране за извођење доказа.

Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар