Почетна » „ОВО ЈЕ НАЈЈЕЗИВИЈИ ДОГАЂАЈ У МОМ ЖИВОТУ“ Мртва беба нађена на траци за смеће, истрага открила ОКРУТНЕ детаље

„ОВО ЈЕ НАЈЈЕЗИВИЈИ ДОГАЂАЈ У МОМ ЖИВОТУ“ Мртва беба нађена на траци за смеће, истрага открила ОКРУТНЕ детаље

од admin
0 коментар

Слике ужаса ми се и даље врте у глави, ово је један од најјезивијих догађаја у мом животу, прича за „Блиц“ Александра Костић, шефица смене у Регионалној депонији „Дубоко“ код Ужица, која је у суботу са колегама пронашла мртву бебу женског пола.

Одојче старо тек неколико дана, које је највероватније угушено а потом бачено у смеће, затечено је у гомили смећа на траци за селекцију отпада.

Замукло је прекјуче око 13 сати шесторо радника „Дубоког“ пошто је један од њих приметио да из ногавице тренерке која је пролазила траком вири нешто налик ножицама бебе. Раширио је тканину и у њој затекао ужасан призор.

– Претпоставка је да је бебу угушила мајка или неко њој близак ко јој је помогао током порођаја, јер је уочено да је пупчана врпца нестручно пресечена, што указује да дете није дошло на свет у породилишту. Новорођенче је затечено отворених очију, што значи да се борило за ваздух, модрог лица и са мртвачким пегама на њему. Процена је да је беба умрла најкасније три дана пре него што је леш пронађен и да је живела тек неколико дана – прича извор „Блица“ упућен у истрагу стравичног догађаја.

Још увек је непознато ко су родитељи несрећног детета, а наложена је обдукција која би требало да утврди на који начин је дете угушено.

Пупчана врпца је нестручно пресечена, па се сумња да га је убила мајка

– Беба се налазила замотана у ногавици тренерке са стезником, а глава јој је била окренута надоле. Претпоставка је да се током транспорта шири део тренерке повукао надоле, услед чега су из тканине провиреле ножице одојчета – наводи наш извор.

Смеће у којем је била мртва беба допремљено је из Бајине Баште у петак по подне, а у суботу усмерено на траку за селекцију отпада.

Ноге бебе које су се виделе из старе тренерке приметио је радник који је у депонији „Дубоко“ ангажован преко јавних радника.

– Колега је одмах зауставио линију и пренео ми шта је видео. Замолила сам га да подигне део тканине да бисмо били сигурни да ли је у њој то што смо претпостављали да јесте. Испоставило се да је у њој заиста било дечје тело. Обавестила сам управника, а онда смо нас шесторо изашли из сортирне собе. Тресли смо се неколико минута, убрзо је стигла полиција – прича Александра Костић, радница депоније код Ужица.

Друга беба нађена на депонији ове године

Случај мртве бебе нађене на депонији код Ужица други је такав ове године. Претходно је почетком јануара нађено тело дечака старог тек један дан на депонији у Грачацу код Врњачке Бање. Тело детета примећено је после истовара смећа, а открили су га људи који на депонији траже ствари за рециклажу. Мртво дете било је у сукрвици, пупчана врпца није била одсечена, па је претпоставка да није било старије од 12 сати у тренутку смрти. Тело дечака било је замотано у ћебе.

Зашто мајке убијају децу

Разлози због којих мајке убијају децу, прича саговорник „Блица“ упућен у истрагу, могу да буду нежељена трудноћа, трудноћа са мушкарцем са којим није у браку или неприхватање детета, а то често доводи до скривања другог стања. Ипак, медицина познаје поремећај који се зове постпартална психоза. „Породиља може да упадне у поремећај психичког стања, да буде неувиђавна, са страховима и паником, да не може да контролише и управља својим поступцима, и тада се догађа да усмрти дете. Постпартална психоза није генетско наследство и може да се јави код потпуно здраве особе”, објашњава др Зоран Димитријевић, неуропсихијатар из Ужица.

Владимир Лојаница    Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар

6 − 3 =