Почетна » ЕВО РЕШЕЊА Направити Аква парк у Пударцима, с обзиром да систем кап по кап никада није завршен!

ЕВО РЕШЕЊА Направити Аква парк у Пударцима, с обзиром да систем кап по кап никада није завршен!

од admin
0 коментар

У просторијама градске општине Гроцка јуче је одржан радни састанак на коме је представљена идеја изградње аква парка на територији општине Гроцка.

Током састанка председник Симоновић истакао је да је општинско руководство изузетно заинтересовано за реализацију ове идеје, али да је реч о озбиљно инвестицији која захтева пре свега сарадњу и стратешку подршку Града Београда. Он је напоменуо да на територији општине Гроцка постоје три локације, које испуњавају услове за изградњу таквог комплекса који би дневно посетило више од 30.000 купача . Локација на којој би се градио аква парк мора заузимати површину од 10 хектара земље ,а мора постојати и довољан капацитет саобраћајница.

Предлажем председнику Симоновићу да Аквапарк буде изграђен на „вр брда“,  највишој коти ГО Гроцка, у Пударцима. А разлог за то јесте једноставност израде, с обзиром да ту већ постоји базен који ће и онако пропасти упркос дугогодишњим обећањима да ће бити завршен.

Наиме, крајем фебруара 2016 године, како се наводило из Инфо службе ГО Гроцка, на иницијативу председника градске општине Гроцка организован је састанак са директорком Снежаном Врачар из Секретаријата за привреду – одсек за пољопривреду, техничким директором Владимиром Баталовићем из ЈВП „Београд воде“ и Небојшом Гашићем и Душаном Марчетом такође из одсека за пољопривреду. Након тог састанка речено је да ће се у року од недељу дана организовати обука и проба пуштања система кап по кап и пуњење бунара како би се отклонили евентуални технички недостаци обзиром да ће систем кап по кап профункционисати у наредних месец дана.

А од тада година прође, од система нема ништа! Кап потекла није Једино што је изграђено, а функцији је базен који је изграђен у неким другим временима (када напредњаци нису владали). Како време чини своје, тако и овај објекат пропада..

Систем за наводњавање у Гроцкој готово је извесно да је служио највише за промоцију политичара. Од почетка градње овог система, на овом пројекту многи политичари су се промовисали. Од градских власти, па све до општинских. Како је ко долазио на власт, окривио је претходнике да ништа није урађено и да је тај објекат коришћен само у политичке сврхе, а када се власт промени наставили су истим путем.

Тако да мислим да је најбоље да Аква парк буде у Пударцима јефтиније ће да кошта, с обзиром да већ имају изграђен какав-такав објекат који ничему не служи…

Све ме ово подсећа наједан добар виц…. :

Пошао отац, ромске националности, на рад у иностранство. Вече пре поласка, окупио породицу.
– Кажте децо шта да вам купи тата кад се врати из иностранство..

Деца почела да набрајају ставку по ставку, али најмлађи од њих само је ћутао.

Упита њега отац, а ти сине. Што ћутиш, шта ће теби тата да купи?

-Мени тата купи два јајета, рече најмлађи

-Како бре два јајета, шта ће ти то?

– Па да комплетирам онај кур.. што ћеш њима да купиш, рече најмлађи…

 

Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар