Почетна » Пародија и(ли) трагедија: Вулин демантује Вулина

Пародија и(ли) трагедија: Вулин демантује Вулина

од admin
0 коментар

Министар рада Александар Вулин требало би да се одлучи: да ли Хашки трибунал дестабилизује Србију тиме што је пустио Шешеља на слободу, или тако што тражи да се он врати у притвор.

– Одлука Хашког трибунала о враћању Војислава Шешеља у притвор директно има везе с покушајем рушења владе Александра Вучића и дестабилизацијом Србије – рекао је Вулин јуче (30. март). Он је оптужио Хашки трибунал да је донео одлуку да Србију увуче у сукоб и дестабилизацију.

– Рекао сам да ће доћи дан када ће Шешељ рећи да се неће предати, а да ће власти морати да га ухапсе. То се и догађа. Све то има везе и са говором премијера Вучића 24. марта, када је рекао да је реч о НАТО агресији, а не о акцији. Одмах потом долази ово – објаснио је Вулин. Он је истакао да Србију покушавају да дестабилизују „оне земље које нису хтеле да дођу на обележавање годишњице НАТО бомбардовања, као и оне које у жалбеном већу Хашког трибунала имају судије“.

Међутим, он није желео да прецизира о којим земљама је реч, упутивши новинаре да се о томе сами обавесте. Представнике седме силе такође је занимало у ком својству је Вулин одлучио да држи конференцију за новинаре на тему Војислава Шешеља, кад ресор који води нема никакве везе са њим, и то у Палати “Србија”. Међутим, Вулин је казао да о Шешељу говори у име Покрета социјалиста, чији је председник.

Међутим, и пре пет месеци, када је Хашки трибунал одлучио да Шешеља пусти на слободу, Вулин је оценио исто – то је одлука којом се жели изазвати дестабилизација Србије. Вулин је тада казао да је премијер Александар Вучић омогућио да Шешељ дође у Србију, али и да га “Хаг пушта због дестабилизације земље”. Према његовом тумачењу, радило се о поруци због односа Србије са Русијом, али је и тада навео да “неће бити дозвољено да се дестабилизује Србија и да премијера неће моћи да уплаше”.

Немојте плашити Вучића на било који начин, неће вам успети – поручио је Вулин. Он је тада казао да се заправо ради о претњама Вучићу коме је, по његовим речима, говорено “ако не будеш променио политику када је Русија у питању, ако будеш одржао параду, ако Путин буде тако драг гост, видећеш да ћемо наћи начина да дестабилизујемо Србију”.

„Ништа није случајно“

Осим Хашког трибунала и западних сила, и ДС је, по министровом суду, имала везе са пуштањем Шешеља на слободу.

– Није случајно да је лидер радикала пуштен на слободу три дана пошто је посланик те странке дао подршку за реконструкцију Владе Војводине чији је премијер Бојан Пајтић. Не иде то једно с другим – оценио је Вулин.

Стране службе су се умешале, према његовом виђењу, и када је у питању утакмица Србија – Албанија.

– Мислите да је дрон случајно дошао, да су то направили навијачи? То су радиле стране службе и оне су хтеле да изазову дестабилизацију – казао је Вулин, који је и тада, како је истакао, говорио лично мишљење.

7. 11. 2014.
Пуштају Шешеља да би деста-билизовали Владу Србије

30. 3 2015.
Враћају Шешеља да сруше Вучића

(blic)

Можда ти се свиди

Оставите коментар