Почетна » После Панте у Гроцкој долази нови „паликућа“?

После Панте у Гроцкој долази нови „паликућа“?

од admin
0 коментар

Систем који је избацио Драгољуба Симоновића остао је исти. Људи који су били ослонац власти у општини остали су, више-мање, исти. Они који су прикривали све малверзације Драгољуба Симоновића остали су, такође исти. Значи, потребно је само поставити другог пиона који ће радити све исто као и Сима.

Како ствари данас стоје, у блиској будућности, грађани Гроцке ће и даље гледати како се пред њиховим очима пљачка општински буџет, како се бахато арче сви државни ресурси. Грађани треба да буду срећни само ако следећи Сима у иживљавању не надмаши бившег председника, па Гроцка поново добије светску медијску пажњу јер је будући Сима направио још већу глупост.

А није било тако давно када је непосредно после хапшења старог Симе на место повереника дошао Милосав Миличковић државни Секретар МУП-а. Он је велики дотадашњи пријатељ старог Симе. Вероватно су се заједно одмарали и опуштали у викендицама на Сребрном језеру.

Миличковић као нови повереник у СНС у Гроцкој вешто тумба кадрове и спољни сарадници полако постају координатори СНС-а за делове Гроцке, али се свима ставља до знања да вољом Миличка могу преко ноћи да заврше на улици. Миличко од сваког координатора тражи апсолутну послушност. Дресура траје годину дана. Сваки координатор мора да слуша, не сме да размишља и мора да цинкари остале координаторе. 

Поједини координатори савладали су Миличков третман. Они не размишљају својом главом они спроводе Миличкове намере. Они цинкаре све остале и на дневном нивоу подносе извештаје.

Они се надају да ће један од њих бити нови Сима.

Поред Раковице, Младеновца и Барајева преко свог пиона, Миличковић ће владати и у Гроцкој.

Међутим, што се тиче Гроцке постоји један камичак у ципели који га жуља. Баш тај камичак постави му врх његове странке. Из врха СНС-а стиже наређење да први на листи мора да буде Драган Пантелић – Панта. Угледни привредник, домаћин, човек кога многи поштују. За њега се не везује ни сликање са пиштољима, ни опијања са три флаше пива у устима, ни крађа са благајни, ни каса, ни прилога, ни типовања рођака…

Панти није потребно да краде општински буџет, он се не дружи са криминалцима и наркодилерима.

Због тога, врх странке га пројектује за човека који ће направити отклон од досадашње Симине пљачкашко-криминогене  политике.

Међутим, последњих месец дана цела општина бруји о сукобу Панте и осталих координатора СНС-а. Где има дима има и ватре, каже српска пословица а ево и зашто.

Да би Миличко владао Гроцком као прави неприкосновени владар њему треба нови Сима а не Панта. Панта га неће беспоговорно слушати и потписивати што Миличко нареди. Претпоставићемо да Пантин потпис прати његов разум, а не Миличкову жељу.

Управо због тога постоје одређене сумње да је Миличко наредио  координаторима да измишљају и пласирају лагарије о Пантелићу. Почели су да га намештају тако што га оптужују за ствари које није урадио, за речи које није изговорио. Држе се логике да под најездом лажи и неистина, сваки нормалан човек се повлачи. Када ће се Панта повући, то само зависи од његове могућности колико је спреман да такве ствари истрпи. Репертоар подметања биће све већи и већи.

Он се дозира тако да Панта изгура кампању СНС-у, а да га отклоне после избора. Јер после избора Панта не треба никоме.

Миличку не треба јер није његов пион. Координаторима СНС-а  не треба, јер се они боре да буду Миличкови пиони на месту председника општине.

Одборницима не треба, јер им неће незаконито давати месечну апанажу зато што једном у три месеца дођу на скупштину општине да дигну руку.

СНС не треба Панти, а ни Панта не треба СНС-у после избора. Крај те везе је вероватно неминован.

Зато ће у Гроцкој све остати исто. Нови Сима замениће старог Симу.

 

Жељко Маторчевић,

насловна: Карикатура by Петар Пан

   *Лични став аутора текста није мишљење Жиг инфа

Можда ти се свиди

Оставите коментар